Crno-beli se ne odriču prava na trofej 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana danas započinju pripreme za novu sezonu u kojoj su im ambicije da se umešaju u borbu za trofej Jadranske lige.

Crno-beli će prvi deo priprema odraditi u svom novom trenažnom centru SC Korn produkt, a potom će se preseliti u Španiju gde će formu proveriti protiv tamošnjih najjačih klubova.

Partizan je tokom prelaznog roka bio izuzetno aktivan – u klub je dovedeno čak pet novih igrača. Tako će crno-beli dres naredne sezone od novajlija nositi: DŽok Lendejl, Markus Pejdž, Rade Zagorac, Aleksej Nikolić i Amar Gegić. Međutim, navijači beogradskog kluba verovatno s pravom u većini misle da je najveće pojačanje za narednu sezonu ustvari kapiten Novica Veličković, sa kojim je neposredno pre početka priprema potpisan nov ugovor.

– Već sam mnogo puta istakao šta za mene znači igranje u dresu Partizana. Kolika je to čast i kolika je privilegija biti kapiten najvećeg kluba u regionu. Odnos između Partizana i mene je odavno čvršći od bilo kog ugovora, tako da je ovo danas bila samo formalnost. Važnije od toga je da u ponedeljak krećemo sa radom, da su nam ambicije na nivou renomea kluba i da znamo koliko težak put nas čeka do ostvarenja tih ambicija – rekao je Veličković.

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar najavio je da klub planira da dovede još jednog igrača tokom priprema, odnosno da se „intenzivno traži još jedan igrač u reketu“. Trener Nenad Čanak dobio je pojačanja i stručnom štabu, pa će mu od sada pomagati još i Milan Minić i Sead Krdžalić.

Crno-beli će u septembru, na drugom delu priprema, imati četiri pripremne utakmice u Španiji. Najpre će u LJeidi 5. septembra igrati protiv Baskonije. Zatim sledi učešće na „Movistar Sirkuito“ turniru gde će im rivali biti Tenerifi i Saragosa. Na kraju se 12. septembra ponovo vraćaju u LJeidu, gde će igrati protiv najtežeg protivnika na pripremama, košarkaša Barselone.

Težak start

Košarkaši Partizana moraju da maksimalno spremni uđu u narednu sezonu pošto ih već na početku očekuje težak raspored. Crno-beli na startu ABA lige gostuju Cedeviti 28. septembra. Već 3. septembra idu na gostovanje Trentu u okviru Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari