Crno-beli u Novom Sadu 1Foto: Wikipedia

Posle neuspelih evropskih epizoda preostalih predstavnika srpskog klupskog fudbala pažnju ono malo entuzijasta spremnih da iz vikenda u vikend prate domaće superligaše ponovo će zaokupiti mečevi domaćeg prvenstva.

Iako nijedan nema prefiks derbi biće zanimljivo videti kako će ovog puta izgledati raspodela bodova. Počev od duela Spartaka i Partizana, u kojem će bolje plasirani Subotičani, na neutralnom terenu u Novom Sadu, probati da prekinu mini seriju pobeda crno-belih. Vojvodina je u šoku od ubedljivog poraza od holandskog AZ Alkmara, što će u Beogradu pokušati da iskoristi Čukarički, iako „brđani“ nisu još ni svoja senka iz prošle sezone. Crvena zvezda je u istom problemu posle blamaže protiv italijanskog Sasuola, iako je kao domaćin favorit u meču sa Radnikom.

U duelu Metalca i Radničkog, u Nišu, nijedan tim nema takozvanu prednost na papiru, dok je Napredak samo blagi favorit u svom Kruševcu, gde mu na noge dolazi, na tabeli, najbliži Javor. Od Rada, zato, treba očekivati da protiv Bačke na njegovoj Banjici pokaže da je definitivno izašao iz rezultatske krize.

PAROVI 6. KOLA SUPERLIGE SRBIJE

petak

Borac – Novi Pazar (sinoć)

subota

Spartak – Partizan 19.00

Mladost – Voždovac 20.00

Napredak – Javor 20.00

Rad – Bačka 20.00

nedelja

Metalac – Radnički (N) 17.00

Crvena zvezda – Radnik 19.00

Čukarički – Vojvodina 20.00

TABELA: Crvena zvezda 13, Vojvodina (-1) 10, Metalac 10, Spartak 9, Mladost Lučani 9, Novi Pazar (-1) 7, Partizan 7, Radnički Niš 7, Voždovac 7, Radnik 6, Rad 6, Napredak 5, Javor 5, Čukarički 4, Borac 2, OFK Bačka 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari