Crnogorci skandirali na utakmici "burek sa sirom", oglasili se gradonačelnici Sarajeva i Podgorice 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Podgorici igrala nerešeno 1:1 protiv domaće selekcije Crne Gore u okviru UEFA Lige nacija. Navijači obe selekcije natpevavali su se na tribinama u fer i sportskoj atmosferi, a nakon poslednjeg zvižduka desila se i „provokacija“ od strane navijača Crne Gore.

Naime, dok su navijači BiH izlazili sa tribina stadiona u Podgorici, publika je skandirala „Burek sa sirom“ – što je u našem narodu nedopustivo, prenosi N1 BiH.

Šaljivi snimak veoma brzo postao je viralan, a Crnogorci su zaradili visoku ocenu za sinoćnje gostoprimstvo.

Provokacija crnogorskih navijača o „bureku sa sirom“ izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, a svoj komentar dali su gradonačelnici Sarajeva i Podgorice.

Skandiranjem „burek sa sirom“, Crnogorci su dirnuli u ono što „boli“ sve Bosance i Hercegovine, a nedugo nakon toga krenule su šale na društvenim mrežama.

”Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira”, poručio je Vuković putem Twittera.

Nakon toga se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

„Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek – sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji”, poručila je Karić, a onda se ponovo oglasio gradonačelnik Podgorice.

„Dogovoreno. Imajući u vidu ozbiljnost trenutne situacije, a u želji da doprinesem normalizaciji prilično narušenih odnosa, predlažem da na meniju ne bude bureka sa sirom”, poručio je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari