Crvena zvezda: Bolji smo 1Foto: Starsport

Crvena zvezda u lagodnijem raspoloženju dočekuje „utakmicu svih utakmica“ u Srbiji, sa finom bodovnom distancom u odnosu na Partizan, svešću da ima bolju ekipu i nabildovanim samopouzdanjem posle remija sa moćnim Napolijem u Ligi šampiona, ali daleko od toga da je braniocu titule svejedno kako će proći u kući svog najžešćeg takmaca u borbi za trofeje.

– Posle Evrope i izuzetno teške utakmice sa Napolijem sledi još jedan neugodan susret. Očekujem težak i borben meč protiv Partizana, a tim sa više želje biće bliži pobedi. Imamo bolju ekipu od crno-belih u ovom trenutku i svi očekuju da ćemo lako pobediti. Ipak, derbi je posebna utakmica za svakog igrača i teško je predvideti tok i ishod – vezista Goran Čaušić prenosi raspoloženje i razmišljanje u svlačionici lidera na tabeli.

U nekim ranijim vremenima blizina meča sa italijanskim timom bila bi „omča“ oko vrata, ne i sada, jer trener Vladan Milojević ima na raspolaganju više dovoljno dobrih rešenja a svakoj od pozicija, pa može da rotira do mile volje.

– Posedujemo veliki broj kvalitetnih fudbalera, adekvatne zamene za eventualne umorne igrače i ko god da dobije šansu neće se osetiti razlika ili nedostatak – ima pokriće za svoj neskriveni, a možda (ume da bude) rizični optimizam momak kojeg je Zvezda potpisala odmah posle plasmana u LŠ.

Ukoliko ga šef gurne u „vatru“ to će mu biti premijerni derbijevski nastup u najjačoj konkurenciji.

– Veoma sam uzbuđen, s nestrpljenjem očekujem susret. Igrao sam derbije u mlađim kategorijama, ali će mi ovo biti prvi seniorski. Bodovi se dele i svaki je veoma značajan. Iako ima još mnogo da se igra, pobeda bi nas znatno približila odbrani titule – zna Čaušić da bi eventualna pobeda tima iz Ljutice Bogdana bitno uticala na dalji tok trke za tron.

I njegov saigrač sa sredine terena Branko Jovičić vidi Zvezdu kao sastav bliži pobedi, ali bez pogleda sa visine na protivnika.

– Moramo da opravdamo ulogu favorita. Već sada čujemo mišljenje da je Zvezda najjači tim i da nemamo konkurenciju u domaćoj ligi. Ipak, Partizan ima dobru ekipu i siguran sam da nas čeka teška utakmica – smatra on.

To što se prvi večiti derbi u sezoni 2018/2019. igra na terenu Partizana i što će na tribinama biti više domaćinovih pristalica u suparničkom taboru ne posmatraju kao otežavajuću okolnost.

– Naši novi igrači su igrali u velikim evropskim klubovima, bili su deo velikih utakmica. Sigurno da će debitanti osećati pritisak, ali već su protiv Napolija pokazali da znaju da se nose sa pritiskom i da su navikli da igraju važne utakmice. Očekujem pun stadion i odličnu atmosferu – predviđa čovek bez izgubljene bitke sa crno-belima.

– Nemam derbijevski poraz od kada sam došao u Zvezdu, nadam se da će se taj uspešan niz nastaviti. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu i nadamo se pobedi – zaključuje Jovičić uoči osmog superligaškog nastupa Zvezde, a posle sedam manje više glatko dobijenih mečeva u prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari