Crvena zvezda "petardom" u mreži Novog Pazara proslavila 78. rođendan 1foto: Starsport

Crveno-beli ubedljivim trijumfom na svom „Rajku Mitiću“ nastavili da grabe ka šestoj uzastopnoj tituli i direktnom plasmanu u bogatu fudbalsku Ligu šampiona – 5:1 (2:1).

Posle stadionske proslave 78. rođendana Crvene zvezde, rođene prvog 4. marta posle kraja Drugog svetskog marta na našim prostorima, branilac trona i lider Superlige krenuo je po 23. prvenstvenu pobedu.

I tako naoštren je brzo napravio prvi korak ka 18. pobedi u međusobnim duelima sa rivalom iz grada na Jošanici, kom je tek jednom pošlo za rukom da pobedi večitog favorita i samo jednom mu otkine bod.

Odbranu šestoplasiranog tima probio je Marko Rakonjac, golom prvencem u dresu nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka. Centarfor, zimus pozajmljen od Lokomotive iz Moskve, najviše je skočio posle kornera kog je sa leve strane izveo Gelor Kanga i glavom matirao Lazara Slavkovića u 11. minutu.

Više držeći loptu u posedu, domaćin je tražio dupliranje vođstva, ali je on bio taj što je sledeći vadio loptu iz mreže. Sve zbog Aleksandra Dragovića. Prekaljeni štoper rukom je blokirao jedan centaršut, a Andrija Majdevac se pokazao kao dobar izvođač penala (25). Milan Borjan se bacio u jednu stranu, a špic pogodio suprotan donji ugao.

Nedugo zatim sviran je još jedan jedanaesterac, samo ovog puta u korist izvesnog učenika sledeće Lige šampiona. S tim što glavni sudija Danilo Nikolić nije odmah pokazao na belu tačku, kao pre toga, neko je posle konsultacija sa VAR sobom kaznio igranje rukom Periše Pešukića (34). Siguran egzekutor bio je Kanga, kom je ovo bio 200. meč za Zvezdu.

Jeste čuvar mreže Novopazaraca pročitao pravac lopte, ali je vezista iz Gabona šutorao dovoljno jako i precizno da ukrasi svoj jubilej u klubu sa „Rajka Mitića“. Malo zatim tas je mogao opet da pretegne na suprotni deo rezultatske vage, ali je stativa sprečila Mitra Ergelaša da „bombom“ naplati otvoren fudbal svog tima u sudaru sa konkretnijim protivnikom (38).

Uvodni deo drugog dela meča doneo je ubrzanje Zvezdine ofanzive, jer joj se žurilo da trećim pogotkom „zatvori“ drugi ovosezonski trijumf nad ekipom straha i kompleksa u tekućoj SLS. Na vreme je to uspela, tačnije Kanga. Tridesetdvogodišnji igrač sredine terena pogodio je metu šutem sa ivice šesnaesterca (74), a njegovo umeće priznato je posle provere regularnosti dodavanja ka Ivaniću.

Potom se Aleksandar Katai potrudio da rasprši ono malo nade izabranika Aleksandra Stankovića u čudo protiv pulena Miloša Milojevića. Kanga je asistirao, a sjajni vezista lobovao za 4:1 (78). A, gde su četiri „komada“ tu je i „petarda“. Aktivirao ju je dvostruki strelac Rakonjac, uz pomoć Stefana Mitrovića (82).

Za potpuno „demoliranje“ Novog Pazara, iako se ovaj svim silama trudio da pruži jednako snažan otpor kao u jesenjem minimalnom porazu u svom gradu (1:2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari