Crvena zvezda pobedila Milano (87:79) 1Foto: FoNet/AP

Košarkaši Crvene zvezde su večeras u gostima pobedili Milano 87:79 (18:23, 30:21, 18:16, 21:19), u devetom kolu Evrolige.

Najefikasniji u Zvezdi su bili Džordan Lojd sa 17 i Kori Volden sa 15 poena.

U Milanu najefikasniji je bio Vladimir Micov sa 13 poena.

Meč je počeo izjednačeno. Zvezda je otvorila utakmicu poenima ispod koša, dok je Milano bio brži u tranziciji, ali ga nije služio šut spolja.

Zvezda je pala u napadu u poslednja dva minuta prve deonice, i dozvolila Milanu da prvu četvrtinu završi sa maksimalnih pet poena prednosti 18:23.

Drugi period je počeo isprekidano sa dosta faulova. Zvezda se bolje snašla i sa dve vezane trojke i košem i faulom došla do preokreta. Posle tajmauta trenera Mesine, Milano se konsolidovao, i meč je ponovo ušao u egal.

U prvom poluvremenu dosudjeno je čak 29 faulova. Zvezda se bolje snašla na sudijski kriterijum i trojkom Voldena u poslednjoj sekundi poluvremena na odmor otišla sa prednošću 48:44.

Zvezda je i u nastavku nastavila svoju seriju i stigla do maksimalnih devet poena prednosti. Milano je počeo da igra mnogo agresivnju odbranu, i uspeo da se vrati na minus od dva poena.

Ponovo je Zvezda postigla poene u poslednjoj sekundi deonice. Lojd je pogodio za dva poena i doneo Zvezdi šet poena prednosti na kraju treće četvrtine 66:60.

Poslednju deonicu Zvezda je krenula strpljivo u napadu, gradila pozicije i trošila vreme, i na šest minuta do kraja došla do plus 10. Do kraja meča Zvezda je skokom u napadu uspevala da održi prednost i potroši više vremena. Pametnom igrom u napadu Zvezda je rutinski privela meč kraju i pobedila 87:79.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Barseloni, dok će Milano dočekati Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari