Crvena zvezda posle produžetka poražena od Albe 1Foto: Beta/Branislav Božić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras posle produžetka na svom terenu u Beogradu od Albe sa 94:85 (21:22, 18:21, 23:19, 17:17, 15:6) u 20. kolu Evrolige.

Crveno-bele predvodio je Kevin Panter s 24 poena, dok su u Albi najefikasniji bili Luk Sikma i Pejton Siva, kloji su postigli po 15 poena.

Posle izjednačenje prve četvrtine, Zvezda je u drugoj zaigrala sigurnije što je u pojedinim trenucima domaćina dovelo nadomak dvocifrene prednosti.

Alba se ipak nije predavala, pa je na dva minuta pre kraja poluvremena povela sa 35:33, ali je tada na scenu stupio Kevin Panter. S dve trojke i jednom dvojkom s poludistance vratio je prednost na stranu crveno-belih, pa su izabranici Dragana Šakote na odmor otišli pri rezultatu 43:39.

Drugo poluvreme počelo je Zvezdinom serijom od 5:0, ali je tim iz Berlina držao priključak poenima Sikme i Eriksona za tri poena.

Gosti iz Berlina s dva vezana šuta sa linije 6.75 u finišu treće četvrtine došli su do prednosti, a ovaj put poentirao je i Siva.

Da gosti u poslednji period ne udju sa viškom, pobrinuli su se Braun i Panter, uzvartivši s dve trojke, kojim je rezultat bio poravnan na 62:62.

Poslednja deonica donela je mnogo neizvesnosti, Alba je nastavila s dobrim procentom šuta za tri poena, dok je Zvezda uglavnom poentirala iz reketa.

U poslednja dva minuta meča ušlo se pri nerešenom rezultatu (77:77), oba tima predstojeće napade nisu iskoristili, da bi Šakota posle faula Lazića, odnoso dva promašena bacanja Sikme, ali i poena Lendrija posle ofanzivnog skoka zatražio tajm-aut.

Zvezda je preko Pantera s linije za slobodna bacanja uspela da dodje do izjednačenja na 42 sekunde do kraja meča. Nemački tim je u narednom napadu pokušao trojkom da reši meč, ali Silva nije bio precizan, a potom i Lazić, pa su usledili produžeci.

Prvi poeni u produžetku vidjeni su posle nešto više od minut i po igre, a postigao ih je Sikma posle skoka u napadu. Zvezda je i pored kvalitetne odbrane, ipak imala mnogo problema u organizaciji napada, što je Alba kaznila trojkom Hermansona za vodjstvo od 84:79.

Šakotin tajm-aut doneo je novu solo akciju crveno-belih, a ponovo je poentirao Panter. Alba je ipak uspela da zaustavi crveno-bele i poenima Sikme i Lendrija s linije penala došla do trijumfa.

Crvena zvezda u sledećem kolu gostovaće u Barseloni, dok će košarkaši Albe igrati protiv Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari