Crvena zvezda pregovara sa Hasanom Martinom 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Juče je odjeknula informacija da se Nemanja Nedović posle deset godina vratio u Crvenu zvezdu, međutim, na Malom Kalemegdanu su povratkom srpskog reprezentativca zapravo signalizirali konkurenciji u Evroligi da su se aktivirali na tržištu. Crveno-beli uveliko tragaju za rešenjima na gotovo svim pozicijama, a kontakti su uspostavljeni sa Hasanom Martinom.

Američki centar, koji je poslednje dve sezone proveo u Olimpijakosu, i prošlog leta bio je želja stručnog štaba Zvezde. Činjenica da je krajem juna postao slobodan igrač zaintrigirala je crveno-bele sa Malog Kalemegdana.

Kontakti su uspostavljeni, pregovori u toku, sa dobrim izgledima da korpulentni centar, odličnih atletskih predispozicija pojača centarsku liniju Zvezde, koja je prošle sezone bila svedena na samo dve opcije: Ognjena Kuzmića i Luku Mitrovića.

Hasan Martin je u sezoni 2019/20 nastupao za Budućnost, a prethodno se dokazivao u nemačkoj Bundesligi.

U Pireju je proveo dve godine gde je postao osvajač duple krune i učesnik Fajnal fora Evrolige u Beogradu. Iako visine od 201 centimetra, levoruk, Martin je tip centra koji se odlukuje fizičkom snagom i skočnošću. Veoma je dobar defanzivac i neko ko je vrlo prisutan na obruču.

Martin je tokom dana na koledžu Roud Ajlend bio dvaput izabran za defanzivca godine u Atlantik 10 konferenciji, takođe je triput bio član najbolje defanzivne petorke u istom okviru, te dva puta deo druge postave Atlantik 10.

Prošle sezone je, u konkurenciji Mustafe Fala, igrao manje; mučile su ga i povrede što je uticalo i na njegovu minutažu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari