Miloš Milojevićfoto STARSPORT

Dugo, verovatno i predugo u Crvenoj zvezdi tragaju za adekvatnim rešenjem na mestu desnog beka. Po svemu sudeći, novu akviziciju pronašli su u Argentini.

Prema pisanju tamošenjg TYC Sportsa, Crvena zvzeda je postigla dogovor sa Aleksom Vigom i u toku naredne nedelje Argentinac bi trebalo da se pojavi na lekarskim pregledima u Ljutice Bogdana.

Dvadeset trogodišnji fudbaler stići će na jednogodišnju pozajmicu iz River Plejta uz mogućnost da njegov ugovor bude otkupljen za 2,6 miliona evra.

Za Viga su bili zainteresovani i brojni argentinski klubovi, kao i Ludogorec, koji je među prvima započeo pregovore, međutim, s obzirom na to da su se oni otegli, priliku je iskoristila Crvena zvezda.

Mogućnost učešća u Ligi šampiona, zapravo sigurno mesto u slučaju osvajanja titule u Superligi Srbije, predstavljala je za Viga najprimamljiviju opciju.

Fudbaler je odrastao u predgrađu Santa Fea; tokom godina odrastanja bio je izuzetno siromašan, toliko da se dešavalo da danima njegova porodica nije imala nijedan kuvani obrok.

Otac ga je napustio i pre nego što se rodio i sve dok nije stasao u kredibilnog fudbalera, sa porodicom je živeo na njivi podno lokalne reke koja mu je često plavila „kuću“.

Familiju nije želeo da napusti ni kada je dobio mogućnost da živi u internatu od strane lokalnog kluba Kolon, a sve u cilju da pomogne majci i najbližim članovima porodice.

Vigo je prošle sezone odigrao 42 utakmice na pozajmici u Independijenteu, koji je imao opciju otkupa igrača za 2.500.000 dolara i 50 odsto od naredne prodaje, ali je nije iskoristio, posle čega mu je trener Milionera Martin Demikelis rekao da ne računaju na njega i da može da krene u potragu za novim klubom.

River ga je doveo u februaru 2021. godine za obeštećenje od 1.750.000 evra, a u prvoj sezoni je odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio jednu asistenciju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari