Crvena zvezda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 1Foto: Beta/Branislav Božić/MO

Golovima Ričmonda Boaćija i Marka Marina Crvena zvezda je već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika meča protiv Suduve – 2:1 (2:0).

Crveno-beli su u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona prikazali bolju igru od one u Litvaniji pre nedelju dana, čime su najavili da ni protiv Helsinkija u drugom kolu ne bi trebalo da imaju većih problema.

Samo tri i po minuta trebalo je Zvezdi da zatrese mrežu Litvanaca. Ben je proigrao Boaćija koji je izigrao ofsajd zamku gostiju i loptu poslao pravo pod prečku – 1:0. Rani pogodak doneo je mirnoću u igri crveno-bele. Nije više od trenutka srpski šampion morao da juri rezultat, pa je bez tenzije krenuo da čuva loptu u svojim nogama i polako gradi akcije za koje se jasno videlo da su unapred uigrane.

Dileme oko toga koji će klub proći u narednu rundu rešene su već u 29. minutu, kada je i Marin, posle pasa Boaćija, pogodio gol Suduve – 2:0. Imao je napadač iz Gane šansu i da se pred kraj prvog poluvremena još jednom upiše u strelce, ali je ovaj put gol gostiju sačuvala stativa.

Crveno-belima je u drugom poluvremenu preostalo da samo rutinski završe posao pošto su u “džepu” imali prednost s kojom su čak smeli i da prime gol. Iako nije bilo panike za rezultat, Gobeljić je u 60. minutu napravio nepromišljeni start sa obe noge nad Slavickasom, pa mu je sudija potpuno opravdano dodelio crveni karton. U

speo je šampion Srbije bez problema da sačuva i loptu i pozitivan rezultat do kraja, međutim, da je na drugoj strani bio jači protivnik pitanje je koliko bi doslovno budalaština Gobeljića mogla da košta. Mogao je Kerl da unese paniku u redove Zvezde da je pred kraj utakmice umesto prečke pogodio gol, mada je i na drugoj strani mogao i Ben da zatrese mrežu Suduve, ali je takođe pogodio prečku.

Na kraju je u šestom minutu nadoknade Topčagić postigao gol za Suduvu – 2:1 kojim crveno-belima ipak poslata opomena da moraju ozbiljno odigrati do samog kraja.

Milojević je na startu meča izveo istu postavu koja je započela utakmicu u Marijampolju. Time je u neku ruku otklonio dileme oko prvog tima na koji računa za ovu sezonu, pošto su startnih 11 bili samo igrači koje je imao na raspolaganju tokom proleća. U praksi to znači da će sve novajlije morati da prođu period adaptacije, a potom i dokazivanja da vrede za prvi tim.

Meč na “Rajku Mitiću” gledao je i novi selektor Srbije, gde je od potencijalnih reprezentativaca imao prilike da vidi Babića, Milunovića, Rodića, Gobeljića, Jovičića i Jovančića.

Crvena zvezda će igrati protiv HJK Helsinkija koji je sinoć protiv Toršavna iz Velsa igrao 2:2 /prvi meč: 3:0). Prva utakmica igraće se u Beogradu 23. ili 24. jula, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Finskoj.

Navijači Zvezde pružili podršku Mihajloviću i Kuzmiću

Navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda pružili su na utakmici podršku Siniši Mihajloviću i Ognjenu Kuzmiću. „Rodio si se znajući samo za život, živeo si znajući samo za pobede! Siniša pobedi“, pisalo je na transparentu, dok su navijači skandirali „Pobedi Siniša“. Mihajlović je nedavno objavio da boluje od leukemije. Siniša Mihajlović je član generacije Zvezde koja je 1991. godine bila šampion Evrope. Navijači Zvezde su potom imali poruku i za košarkaša crveno-belih Ognjena Kuzmića, teško povredjenog u saobraćajnoj nesreći. „Kuzmiću izdrži“, pisalo je na transparentu, a navijači su skandirali njegovo ime i „Ne daj se, Ognjene“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari