Crvena zvezda u finalu ABA lige, slavila protiv Budućnosti sa više od 40 razlike 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su svoju dominaciju i na drugoj utakmici protiv budućnosti i slavili rezultatom 97:56 (26:25, 23:8, 29:11, 20:11) za plasman u finale ABA lige, posle samo dva meča.

Počela je Budućnost mnogo agresivnije drugi meč, uspevala dosta toga da pogodi, pre svega iz reketa, gde Ognjen Kuzmić nije imao rešenja za protivničke igrače. I to je donelo čak osam poena viška u ranoj fazi meča Podgoričanima posle nepunih šest minuta igre (17:9).

Imao je Duško Ivanović odgovor, zatražio je tajm-aut, ujedno u igru poslao Luku Mitrovića. I upravo je nekadašnji prvotimac Budućnosti bio fantastičan, do kraja prve četvrtine ubacio je čak deset poena, ujedno imao i pet skokova.

Da nije bilo trojke Grina, Zvezda bi imala i prednost posle prvog kvartala, ovako minimalna razlika bila je na strani Budućnosti (26:25). I potom pomračenje ekipe Petra Mijovića.

Jeste Crvena zvezda podigla pre svega nivo odbrane, uspevala to da nadogradi i pametnim rešenjima u napadu, Kad je Luka Mitrović vezao još četiri poena, a potom Vildosa ubacio dva bacanja, Zvezda je od „minus osam“ došla do „plus osam“ (34:26).

I nije se na tome zaustavila, nastavila je da diže razliku, a posle trojke Nedovića ona je prvi put bila dvocifrena (41:30). Do odlaska na poluvreme, Zvezda je imala i 14 poena viška (48:34).

Nije ekipa Duška Ivanovića želela ništa da prepušta slučaju, pa je nastavila u sličnom ritmu u trećoj četvrtini, pa ni tajm-aut Mijovića, ni izmene, nisu uspele da pomognu Podgoričanima, koji su posle samo tri minuta nastavka imali ogroman zaostatak (59:36).

Verovali ili ne, Mijović je za četiri minuta treće četvrtine potrošio tri tajm-auta! Nešto što se ne događa tako često, posebno u polufinalu plej-ofa. A krenule su i uvrede sa tribina navijača domaćih, i to na račun svojih ljubimaca – 65:36.

Do kraja meča nije bilo nikakvih dilema, pa će Crvena zvezda igrati u finalu ABA lige. Roval će im biti bolji iz drugog polufinala između Partizana i Cevedita Olimpije, serija ova dva tima počeće 28. maja u Beogradu.

Na kraju, u pobedničkom timu poeni su bili sjajno raspoređeni, prednjačio je Mitrović sa 17, pratili su ga Petrušev sa 15, Nedović sa 13, Martin sa 12, Vildosa sa deset… Na drugoj strani, jedini dvocifreni bio je Drobnjak sa 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari