ABA liga plej-of: Grobari vređali Vučića, Partizan pobedio 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Partizana uspeli su da prebole poraz od Reala, koji je stigao do titule prvaka Evrope u hodu. Izabranici Željka Obradovića imali su mnogo problema, poraženi su u prvom meču na svom parketu, dobili su triler u Podgorici, a zatim sigurno slavili u majstorici – 112:83. U polufinalnoj seriji, Partizan će igrati protiv Cedevita Olimpije.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Džejms Naneli sa 17, Zek Ledej sa 14, Alen Smajlagić sa 14, Matijas Lesor sa 13, Jam Madar sa 12, Danilo Anđušić 10, Kevin Panter i Dante Egzum sa po devet poena. Kod SC Derbija, Zvonimir Ivišić je postigao 13, Danilo Tasić 12, Nikola Pavlićević i Mateo Drežnjak po 11, Emir Hadžibegović i Flečer Megi po 10 poena.

SC Derbi je dobro otvorio utakmicu, uspeo je da stekne prednost od šest poena, ali je Partizan pojačao stepen agresivnosti u odbrani, usledilo je nekoliko trojki iz otvorenih pozicija, a upravo je šut za tri poena uz ofanzivni skok rivala bio najveći problem crno – belih tokom serije. Partizan je prvu denicu dobio sa 27:21.

SC Derbi se nije predavao, ali je Partizan delovao daleko agresivnije i čvršće u duelima, daleko odlučnije i sigurnije u napadu. Zek Ledej je postigao trojku, nedugo zatim i Jam Madar, pa je na semaforu pisalo 35:24 za Partizan. Do kraja prvog poluvremena, izabranici Željka Obradovića odigrali su na visokom nivou u oba smera, imali su kapital od 19 poena – 57:38.

Džejms Naneli je postigao 12, Zek Ledej i Kevin Panter po devet, Janis Papapetru sedam poena. Kod SC Derbija, Danilo Tasić je postigao osam, Zvonimir Ivišić sedam, Nikola Pavlićević pet poena.

U nastavku meča, Partizan koji je posle brejka SC Derbija u prvom meču, velikog pritiska koji su nosili na plećima u Podgorici, odigrali mirno i rasterećeno. Partizan je kontrolisao dešavanja na parketu, mirno je priveo meč kraju, a zatim misli usmerio ka polufinalnim duelima protiv Cedevita Olimpije koja je sa 2-1 u seriji slavila protiv FMP Železnika.

Utakmica između Budućnosti i Zvezde na programu je 23. maja sa početkom u 20 časova. Zvezda vodi u seriji sa 1-0, ima dve meč lopte za plasman u finale. Da li će iskoristiti prvu, ili sledi majstorica, saznaćemo brzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari