Crvena zvezda večeras (21.00) protiv Monaka, Milojević: Padali su i mnogo jači 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) na svom stadionu igraju prvi meč u ovosezonskoj Ligi Evrope, a za protivnika imaju Monako, možda i najkvalitetniju ekipu u grupi u kojoj su još i Ferencvaroš i Trabzonspor.

Od poraza od Makabija iz Haife u revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona srpski šampion je ostao bez trenera Dejana Stankovića, a nakon što je na njegovo mesto došao Miloš Milojević čini se da ekipa još uvek nije pronašla pravu formu.

Najavljujući večerašnji duel Milojević je istakao da je Monako odlična ekipa, ali da i njegov tim ima priliku da dođe do dobrog rezultata.

– Očekuje nas kvalitetna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji ne samo da je u vrhunskoj formi, već i igra u jednoj od fizički najzahtevnijih liga. Fizički su dominantni i moćni, pokazali su to protiv Pari Sen Žermena. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda, to im prija, ali imaju problema protiv ekipa protiv kojih bi trebalo da imaju dominantnu ulogu. Ipak, uz disciplinu i naš kvalitet mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Padali su ovde mnogo jači timovi od Monaka, ali nam je za to potrebno 90 i više minuta kvalitetne igre – rekao je Miloš Milojević.

Prvi stručnjak crveno-belih smatra da je duel sa Monakom veoma bitan, ali da ne može da predstavlja i najvažniju utakmicu u sezoni.

– Ako večeras dobijemo, potrebno nam je još osam bodova da bismo prošli, ali ne može jedna utakmica da nam bude prekretnica. Prvo nam sledi Novi Pazar, koji je takođe prekretnica, pa Trabzon, koji je isto prekretnica. Ne bih bio zadovoljan remijem, jer se uvek pripremam za meč sa željom da idemo na tri boda. Ponekad se tako dešavaju stvari na utakmici da posle nje možete reći da ste zadovoljni i sa osvojenim bodom.

Milojević kaže da je pažljivo analizirao partije Monaka i da je primetio slabe tačke u igri francuskog tima.

– Mogu da imaju problema u defanzivnom prekidu, koji nešto slabije brane, ali da ne otkrivamo previše o njima. Valja poštovati svakog protivnika, mi imamo ekipu za koju se do pre 20 dana pričalo da je najbolja od generacije 19991, a sada se postavlja pitanje da li je dobra. Ja verujem da jeste, da mislim da nije, bio bih sad na nekoj plaži, a ne ovde.

Prvi stručnjak petostrukog uzastopnog šampiona smatra da nisu tačne tvrdnje da se njegov tim nalazi u krizi, iako nakon remija sa TSC u nedelju Zvezda više nije vodeći tim na tabeli Superlige Srbije.

– Nisam zadovoljan kad ne dobijemo utakmicu, ali naša igra nije bila slaba. Protiv TSC-a smo imali 27 udaraca, od toga 11 u okvir gola. Uvek je teško kad primite gol, pa jurite. Ne opravdavam sebe, ali ne znam odkad je 1:1 protiv Partizana na njihovom terenu neuspeh. To je naš najveći rival, a na njihovom terenu je bio defanzivno orjentisan, to govori o našoj snazi. Nema prostora za polemiku o krizi. Nije nam potreban pritisak zbog toga, već pritisak dobre kolektivne igre. Rezultat protiv TSC-a ne možemo da vratimo i iskreno ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o večerašnjoj utakmici – izjavio je Milojević.

I Ivanić u konkurenciji

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da se Mirko Ivanić oporavio od povrede.

– On je u konkurenciji za tim, ali nije trenirao punim intenzitetom. Danas ćemo proceniti da li je pametno da dobije još tri dana poštede i bude spreman ili da igra. Ako postoji minimalna šansa da iz utakmice sa Monakom izađe nepovređen, onda će igrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari