Moranje za Čukarički i Nišlije 1Foto: STARSPORT

Vanredno 3. kolo plej-ofa i plej-auta u Superligi Srbije sa dva mini-derbija igra se danas i sutra – Crvena zvezda čeka Čukarički, dok niški Radnički gostuje Partizanu u Humskoj.

Čukarički u samo četiri dana ide u goste drugom večitom rivalu, posle poraza od Partizana (2:1) i pod pritiskom borbe za izlazak u Evropu. Duel na stadionu „Rajko Mitić“ donosi i zanimljivost zbog novog sudara Vladana Milojevića i Nenada Lalatovića, trenera koji su u prošlosti bili u obrnutim ulogama.

– O Crvenoj zvezdi ne bi trebalo previše trošiti reči. To je, u ovom trenutku, naš najbolji tim. Skoro su nepobedivi. Imaju ogroman fond jako kvalitetnih igrača, što su dokazali ovogodišnjim partijama. Nema sumnje da su favoriti, a mi ćemo dati sve od sebe da se pred zvezdaškom publikom predstavimo u što boljem svetlu. Međutim, teško je pobediti u sredu sada već novog šampiona Srbije – rekao je trener Čukaričkog Nenad Lalatović.

Trener „Brđana“ je , čini se, otpisao bodove u meču sa Zvezdom i već se razmišlja o predstojećim mečevima.

– Najbitnije mi je da imam sve igrače na okupu protiv Spartaka u nedelju i protiv Partizana u revanšu polufinala Kupa. A protiv Zvezde ću izvesti sve ono najbolje što budem imao na raspolaganju. Čak i ako izgubimo, da probamo barem pošteno da ih namučimo. Jer, ponavljam, Zvezda je bez premca najbolji tim u ligi – smatra Lalatović.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je izuzetno pohvalno govorio i o rivalu i o svom kolegi Lalatoviću

– Čukarički je pokazao, pogotovo u Kupu, da je dobra ekipa, to je klub koji je u vrhu srpskog fudbala. Stalni su pretendenti za izlazak u Evropu. Odigrali su jako kvalitetno protiv Partizana, i biće nam veoma teško. Predvodi ih trener Lalatović za kojeg znate da je jedan od najboljih trenera u Srbiji – smatra Milojević.

Pod moranjem je i Radnički i to na terenu (još uvek) prvaka Partizana, koji je znatno rasterećeniji zbog pozicije na tabeli, ali sigurno ne i bez ambicija. Lepu priliku da iskoristi situaciju konkurenata ima subotički Spartak jer čeka Napredak i sa nova tri boda otvorio bi vrata Evrope, posebno ako večiti opravdaju uloge favorita.

Što se tiče plej-auta vlada velika neizvesnost jer skoro svi strepe za opstanak. Najviše tenzije očekuje se u meču Radnika i Bačke sa novim trenerom Dejanom Čelarom, Rad gostuje Mačvi u Šapcu, Javor ekipi Mladosti u lokalnom duelu, dok poslednjeplasirani Borac ima poslednju šansu u Zemunu.

Raspored i tabele

Plej-of

Crvena zvezda – Čukarički 18.00

Spartak – Napredak 18.00

Voždovac – Vojvodina 18.00

Četvrtak

Partizan – Radnički 18.00

Tabela: Crvena zvezda 45, Partizan 36, Spartak 31, Radnički 28, Voždovac 27, Čukarički 26, Napredak 26, Vojvodina 22.

Plej-aut

Zemun – Borac 16.00

Mačva – Rad 18.00

Mladost – Javor 18.00

Radnik – Bačka 18.00

Tabela: Mladost 22, Zemun 21, Mačva 20, Radnik 19, Javor 17, Bačka 16, Rad 15, Borac 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari