Da li je dovoljno dati "sve od sebe"? 1Foto: EPA-EFE/ PHILLIPP GUELLAND

Crvena zvezda večeras protiv Bajerna (21.00, RTS) igra najteži meč ove sezone u Beogradu.

Rival u petom kolu Grupe B Lige šampiona ima veći renome od svih prethodnika koji su od letos dolazili na „Rajko Mitić“, a o tome da je vrednost nemačkog kluba višestruko veća od tima srpskog šampiona ne treba posebno ni pričati.

Bajern na Marakanu dolazi posle golgote u kojoj su igrači Zvezde u Londonu i Beogradu od Totenhema izgubili ukupno 0:9. Trener crveno-belih Vladan Milojević obećava da će ekipa protiv nemačkog giganta dati sve od sebe, a da na terenu ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno.

– Dolazi nam u goste jedna od najboljih ekipa na svetu. Šta očekivati? Mi ćemo dati sve od sebe. To je jedna utakmica koja je spektakl. Očekujem pun stadion, da nas navijači nose svih 90 minuta, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo – rekao je Milojević.

Trener Zvezde odbacio je tvrdnje da je njegova ekipa previše poštovala rivale u Evropi te da je zato od Bajerna i Totenhema primila ukupno 12 golova.

– Nije stvar u tome da je ovo pozorište, pa da sami igrate predstavu. Ne, igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Da smo mogli bolje, mogli smo. Kakvi god da su rezultati da su bili, uvek bi moglo bolje. To su sve velike ekipe, a vi treba da im odgovorite na neke elemente njihove igre što objektivno u ovom trenutku ne možemo. Potrudićemo se da to ispravimo, očekujem od mojih igrača da budu bolji – dodao je Milojević.

Šef struke crveno-belih pozvao je navijače da u što većem broju podrže klub naglašavajući da bi pun stadion mogao da možda bude presudan za večerašnji meč.

Stalni pozivi navijačima postali su praksa na „Mitiću“ pošto se (pre)skupi kompleti karata za mečeve Lige šampiona ove sezone nisu rasprodali, pa postoji bojazan da bi kao protiv Olimpijakosa i Totenhema deo tribina mogao da ostane nepopunjen.

– Uvek se fudbal igra za publiku, uvek navijači mogu da vam daju krila, koliko je samo puta publika dala dodatnu snagu. Ali, voleo bih da publika dođe… Velika je privilegija dovesti takve ekipe. Pogledate jednog Nojera, Sona, Levandovskog… Videti takve fudbalske veličine da igraju protiv vašeg omiljenog tima, mene to čini srećnim. Za ove dve godine koliko igramo Ligu šampiona smo videli asove, a pojedini su prvi put bili u Beogradu da bi baš bili na ovom, slobodno mogu da kažem, legendarnom stadionu. Ova ekipa Zvezde je njih dovela tu, nju podržite, ne mene. Treba momci da daju sve od sebe, u tome ih treba podržati, iako je ovo preozbiljan nivo, preozbiljne ekipe. Ponoviću, ne plašimo se mi nikoga. Samo neka momci izađu na teren, pa sa našim navijačima… Šta Bog bude rekao, neka tako bude – zaključio je Milojević.

Napad Crvene zvezde sigurno će predvoditi Ričmond Boaći pošto je Milan Pavkov još uvek povređen.

Osim njega neizvestan je i nastup veziste Dušana Jovančića. Bajern je u prva četiri kola imao maksimalan učinak u Grupi B, tako da je već obezbedio plasman u osminu finala. Trener Bavaraca Hans Diter Flik je uprkos tome u Beograd poveo najjači mogući sastav koji mu je trenutno na raspolaganju, mada naravno ostaje da se vidi koga će na kraju poslati na teren.

Zile i Lukas Ernandez su od ranije povređeni, a u Srbiju nije došao ni David Alaba koji je dobio slobodno jer ovih dana treba da mu se porodi devojka.

Degenek: Bolji nego u Minhenu

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek tvrdi da je ekipa izvukla pouke iz poraza u prvom meču u Minhenu (0:3).

– Bajern je uz Liverpul i Mančester siti najbolja ekipa u Evropi. Biće drugačija utakmica od one u Nemačkoj. Mi smo mnogo bolja ekipa sada nego što smo bili u Minhenu. U prvoj utakmici smo dobro stajali i defanzivno i u kontrama. Mislim da smo dobro čuvali Levandovskog, Komana, Perišića. Ne mislim samo na nas pozadi, mislim i na vezni red i špica. Ne treba neka posebna priprema, samo motivacija i da u svojoj glavi shvatiš protiv koga igraš. Voleli bismo da obradujemo naše navijače obezbeđivanjem evropskog proleća – istakao je Degenek.

Grupa B

Crvena zvezda – Bajern 21.00

Totenhem – Olimpijakos 21.00

1. Bajern 12

2. Totenhem 7

3. C. zvezda 3

4. Olimpijakos 1

Grupa A

Galatasaraj – Klub Briž 18.55

Real Madrid – Pari Sen Žermen 21.00

Tabela: PSŽ 12, Real Madrid 7, Klub Briž 2, Galatasaraj 1.

Grupa C

Atalanta – Dinamo Zagreb 21.00

Mančester siti – Šahtjor 21.00

Tabela: Mančester S. 10, Šahtjor 5, Dinamo Z. 5, Atalanta 1.

Grupa D

Lokomotiva Moskva – Bajer Leverkuzen 18.55

Juventus – Atletiko Madrid 21.00

Tabela: Juventus 10, Atletiko M. 7, Lokomotiva M. 3, Bajer L. 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari