Da sada pobedimo Mađare 1Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska Strahinja Pavlovic (R) and Aaron Connolly Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Strahinja Pavlović nije pustio „korenje“ u Monaku, kao što je mislio da će biti kada je pre dva leta, za veliki novac, otišao iz matičnog Partizana u francuski klub, a i dalje traži svoje mesto pod suncem u Bazelu, čija je uprava otkupila njegov ugovor od Kneževa.

Međutim, sve to nije nimalo uticalo na visoko mišljenje selektora Dragana Stojkovića o centralnom defanzivcu zrelijem od njegovih 20 godina, pa ga je pozvao i za prijateljske mečeve sa Mađarskom (sutra u Budimpešti) i Danskom (29. marta u Kopenhagenu).

Popularni Kalaba zahvalnost za nepromenjen status među „orlovima“, od kada ih je preuzeo Piksi, iskazuje svaki put kada dobije priliku, kao tokom fantastičnog timskog meča protiv Portugala u Lisabonu, kada je sa saigračima očitao fudbalsku lekciju Kristijanu Ronaldu i favoritima sa Pirineja i kvalifikovao se za Svetsko prvenstvo, pa i predstojeće dve provere shvata ozbiljno.

– Sigurno da je lepo kada znamo da smo ostvarili cilj i da nas čekaju dve prijateljske utakmice, a ne baraž. Moramo da ih shvatimo ozbiljno, jer je to priprema za Svetsko prvenstvo i Ligu nacija – napominje Pavlović, svestan da su svaki trening i susret karika u važnom lancu priprema za Mundijal na kraju ove godine.

Sa prvim test rivalom, ovog meseca, Srbija je već imala posla u Ligi nacija, u vreme dok je nacionalni tim vodio Ljubiša Tumbaković. U Beogradu su slavile komšije (0:1), a na njihovom terenu nije bilo pobednika (1:1).

– Već smo igrali protiv Mađarske u Ligi nacija, znamo da je reč o dobroj ekipi. Očekujemo da ćemo ih dobiti sada. O Dancima da ne pričamo, odigrali su sjajne kvalifikacije – zna Pavlović kakav posao čeka ekipu u dve utakmice, iako je Stojković rekao da nije opterećen njihovim ishodima.

Jedna od važnijih kompomenti rezultatskih uspeha jeste vera u sebe i sopstvene mogućnosti, na čemu je selektor radio sa reprezentativcima od prvog zajedničkog sastanka.

– Cela ekipa se oseća sigurnije, imamo samopouzdanje koje nam je falilo. Lakše je sada igrati mečeve koji slede – smatra momak koji je pre selidbe u Švajcarsku deo kratkog staža u Monaku proveo na pozajmici u Brižu.

Iako je prošlo više meseci od zlata vrednih 1:2 u Portugalu još živi sećanje na taj 90-minutni bum Srbije.

– Odbrana je dobro obavila posao, dobro smo stajali na terenu i dobro odigrali, ali može i bolje. Mi, defanzivci zavisimo od cele ekipe, ako je kompaktna i dobra, onda nema ni pozadi problema – u pravu je Pavlović, koji kao ni ostali ne razbija glavu na temu potencijalnih protivnika u Kataru.

– Nisam mnogo razmišljao. Dobićemo svakako dobru grupu sigurno, jer su sve reprezentacije sa razlogom na Svetskom prvenstvu. Ko god da nam dođe, potrudićemo se budemo najbolji što možemo – zaključuje Pavlović, uz nadu da će se u skorije vreme adaptirati na novu klupsku sredinu i taj deo karijere podići na viši nivo.

Navijam za Portugal

Reprezentacija Portugala igra sa Turskom polufinale baraža, a Italija protiv Severne Makedonije, pa nema ko ne tipuje na finalni okršaj doskorašnjeg i aktuelnog prvaka Evrope.

– Italija je prvak Evrope, bilo bi šokantno da ne odu, ali više volim Portugalce. navijaću za njih – ne krije Strahinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari