Da se pamti Midtjiland 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Seniorski sastav je još u decembru završio svoju drugu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona, ali su zato fudbaleri iz omladinskog pogona Crvene zvezde i dalje deo evropske klupske elite, pa danas na stadionu Voždovca u Beogradu igraju meč osmine finala sa danskim Midtjilandom.

– Utakmice Lige šampiona su za nas veliko iskustvo. Svaki osvojeni bod u grupnoj fazi je značio deci, a sam prolazak dalje i eliminacija Šerifa je mnogo više od onog što je očekivano. Stigli smo među 16 najboljih ekipa i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji plasman. To su utakmice koje se pamte, svesni smo toga – ne pritiska trener Slavoljub Đorđević velikim rečima i prohtevima svoje izabranike, ali je jasno da će zajedno s njima probati da ode još jedan korak dalje.

Inače, crveno-beli su kraj grupne faze takmičenja dočekali na drugom mestu, u konkurenciji Bajerna (Nemačka), Olimpijakosa (Grčka) i Totenhema (Engleska), a u prvoj nokaut rundi su eliminisali pomenuti Šerif, tako što su u Moldaviji s više mirnoće i umeća izvodili udarce s bele tačke u penal seriji posle regularnog dela utakmice (bez golova) na protivnikovom stadionu.

Ukoliko eliminišu goste iz Herninga, Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Savić, Pisar, NJamculović, Novaković, Burmaz, Radulović, Babić… će u četvrtfinalu 17. ili 18. marta, takođe u srpskoj prestonici, igrati protiv pobednika susreta između holandskog Ajaksa i španskog Atletika.

No, prvo moraju skočiti pa reći hop, tj naći načina da dobiju duel zakazan za 16 časova na terenu s veštačkom travom, na krovu tržnog centra Voždovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari