Da se serija nastavi 1Foto: STARSPORT

Poslednja klapa Partizanove neuspešne priče u ABA ligi ove sezone pašće u subotu (19.00).

Tek drugi put od osnivanja regionalne lige crno-beli neće biti protagonisti plej-ofa, ali bi zato u poslednjem kolu u Zagrebu mogli da dobrano utiču na to ko će između Budućnosti i Cedevite imati prednost domaćeg terena u polufinalu, koje se igra na dve dobijene.

Zbog serije od četiri pobede u nizu, zaokružene osvajanjem Žućkove levice i trijumfom nad Podgoričanima u pretposlednjem kolu, kod navijača Partizana primetan je setni uzdah „šta bi bilo kad bi bilo“ da je Nenad Čanak ranije došao, odnosno da je „igla u plastu sena“ u liku Banđe Sija pronađena pre same završnice ligaškog dela ABA lige. Ovako, nakon što je naterao čelnike Budućnosti da se prihvate digitrona i pronađu računicu kojom bi osigurali drugo mesto pred plej-of (bolja koš razlika od Zagrepčana), Partizan bi u subotu sličnim pristupom mogao da istestira formu kolega iz Cedevite, koji se potajno nadaju brejku FMP u Podgorici i rokadi na mestu tik iza liderskog.

– Idemo u Zagreb sa željom da utakmicom poslednjeg kola na jedan dobar način završimo ovaj deo sezone. Iako nećemo biti kompletni, pokušaćemo da energijom i zalaganjem pariramo još jednom učesniku plej-ofa i da iz tog pristupa dođemo do pobede. Cedevita je redovan učesnik doigravanja, ima veoma kvalitetan tim i neće nam biti lako, ali verujemo u sebe i ono što radimo – poručio je trener Čanak, naznačivši da su Vilijams-Gos i kapiten Veličković roviti, odnosno da Tanasković, Šalić i Tomić sigurno neće igrati.

Partizan će sigurno pokušati da se trijumfom protiv izrazitog favorita na dostojanstven način oprosti od ABA lige i pomiri sa još jednom sezonom bez Evrolige, što će iziskivati još veće napore narednog leta prilikom formiranja rostera. Marko Čakarević pokušaće u Zagrebu, da posle višemesečnog odsustva, polako vrati osećaj igranja takmičarskih utakmica na visokom nivou. Crno-beli će imati mesec dana da se pripreme za domaći šampionat i u tom periodu iskusni Čakarević trebalo bi da etablira svoje mesto i poziciju u sistemu Nenada Čanka, koji je nameren da takmičarsku godinu okonča i trofejem u nacionalnom prvenstvu.

– Čeka nas protivnik koji ima ambicije da se bori za titulu u ABA ligi, veoma su kvalitetni na svim pozicijama i u poslednje vreme se nalaze u dobroj formi. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa dobrim igrama. Na tome gradimo naš optimizam i verujem da možemo doći do pobede – percepcija je Čakarevića.

Raspored i tabela

  1. kolo

subota

Cedevita – Partizan          19.00

nedelja

Mega – Igokea   17.00

Mornar – MZT    19.00

Olimpija – Zadar                21.00

ponedeljak

Crvena zvezda – Cibona 18.00

Budućnost – FMP             21.00

  1. Crvena zvezda 18-3

  2. Budućnost 16-5

  3. Cedevita 16-5

  4. Mornar 13-8

  5. Partizan 11-10

  6. Zadar 10-11

  7. FMP 9-12

  8. Olimpija 9-12

  9. Cibona 7-14

  10. Mega 7-14

  11. Igokea 7-14

  12. MZT 3-18

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari