Da vidimo i to čudo: Simons kaže da će šutirati trojke 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Australijski košarkaš Ben Simons potencijalno je jedna od najvećih zvezda NBA – fantastičan defanzivac i dodavač, veoma je moćan, a sa građom centra može da igra na poziciji „jedinice“.

Ipak, od finiša sezone 2020/2021. košarkaš koji je sada član Bruklin Netsa nije zaigrao, piše Sport Klub.

Prvobitni razlog za odsustvo Australijanca bilo je neslaganje sa kritikama koje je zbog loših partija i izuzetno lošeg šuta sa linije slobodnih bacanja dobio od tadašnjeg trenera u Fildelfija Seventisiksersima Doka Riversa, kao i tadašnjeg saigrača Žoela Embida.

Zatim je 26-godišnjak van terena bio zbog povrede, ali posle oporavka postalo je jasno da ne želi više da nastupa za tim iz Pensilvanije. Pronašli su Siksersi partnera za trejd i poslali ga u Bruklin Netse u zameni za Džejmsa Hardena. Međutim, košarkaš iz Melburna ni u Njujorku nije igrao, iako su lekari poručili daje fizički potpuno sposoban za NBA izazove. Australijanac je osećao „mentalne prepreke“ za vraćanje igri.

Sada je Simons gostovao u podkastu nekadašnjeg NBA igrača i odličnog šutera Džej-Džeja Redika, a nekadašnji bek ga je upitao da li naredne sezone planira da šutira trojke.

„Da, moraću da šutiram trojke. Izaći ću na teren i pokušavaću da pogodim za tri poena“, kazao je Ben Simons, trostruki Ol-star.

Simons je u dosadašnjem toku NBA karijere, koja traje od 2016. godine kada je bio prvi pik drafta, šutnuo ukupno 34 trojke. Pogodio je pet puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari