Danke, Franc: Dirljiv nastavak Bundeslige s Bekenbauerom na centru (VIDEO) 1EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

U dve i po godine Bajern iz Minhena je ostao bez obe legende koje su igrački najzaslužnije što je skromni gradski klub izrastao u evropskog fudbalskog giganta,

Gerd Miler je otišao u večnost u avgustu 2021, a Franc Bekenbauer je sahranjen na dan nastavljanja nemačke Bundeslige posle zimskog predaha utakmicom na Alijanc areni.

Uoči Bajernovog meča s Hofenhajmom u 17. kolu najdirljvije je odata počast proslavljenom Kajzeru.

Krug na centru igrališta ispunjen je pojavom elegantnog libera u hodu s peticom na leđima Bajernovog dresa.

Višestruki uzastopni državni prvak savladao je gosta s 3:0 golovima Džamala Musijale u 18. i 70. minutu i engleske gol-mašine Harija Kejna u poslednjem.

Kejn se 22. pogotkom učvrstio uvođstvu na listi strelaca. S obzirom na to da je 17. kolom prvenstvo na sredini, poravnao se s poljskim asom Robertom Levandovskim iz sezone 2020/21, kad je on bio najubojitiji Bajernov napadač, po najviše golova u prvoj polovini šampionata.

Danke, Franc: Dirljiv nastavak Bundeslige s Bekenbauerom na centru (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Domaćin je od 74. minuta bio brojčano nadmoćniji, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Hofenhajmov igrač Griša Premel.

Golman Manuel Nojer je branio u Bajernovom timu 500. put na zvaničnim mečevima. Toliko utakmica je skupio i Bastijan Švajnštajger, a više samo Tomas Miler (685) i Filip Lam (517).

Bajern je postavio rekord Bundeslige po tome što je odigrao 65. utakmicu uzastopce kod kuće u kojoj je postigao bar jedan gol.

Poslednji put se to nije desilo 9. februara 2020. u remiju bez golova s Lajpcigom, na čijoj je klupi sedeo Julijan Nagelsman, potionji trener Bajerna, a danas selektor nemačke reprezentacije.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari