Datunašvili: Kragujevac je centar rvačkog sporta 1Foto: Grad Kragujevac

Kragujevac je danas bio domaćin rvaču Zurabu Datunašviliju, osvajaču bronzane olimpijske medalje. Razlog njegove posete Kragujevcu je dugogodišnje prijateljstvo sa rvačem kragujevačkog Radničkog, Pericom Dimitrijevićem, reprezentativcem i nacionalnim šampionom.

Za olimpijca Datunašvilija, predstavnike Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog saveza Centralne Srbije, rvače Radničkog i Rvačkog kluba Kragujevac, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, priredio je prijem u Skupštini grada.

– Dobar je osećaj osvojiti medalju na Olimpijskim igrama, veoma sam srećan zbog toga. Kad sam se vratio, ljudi su me srdačno dočekali, Srbija je srećna zbog bronzane medalje koju sam joj doneo, istakao je on, dodavši da je zahvalan „jer smo mu pružili drugu šansu”.

Najavio je da će i ubuduće predstavljati Srbiju i da palnira, posle kraćeg odmora, od septembra počne da se sprema za Pariz za tri godine.

– Prezadovoljni smo rezultatom u Tokiju. Medalja koju je Zurab Datunašvili osvojio za Srbiju i srpski sport, znači kontinuitet za najtrofejniji olimpijski sport – rvanje, izjavio je Dejan Rajić, član Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije, podsetivši da smo imali velikog šampiona, Davora Štefaneka, koji je 2016. godine u Riju osvojio zlatnu medalju, a sada nastavljamo taj kontinuitet osvajanja olimpijskih medalja.

Datunašvili: Kragujevac je centar rvačkog sporta 2
Foto: Grad Kragujevac

Kragujevac je odavno rvački centar i dalje se razvija u tom smeru.

– Pored tradicionalno jakog Rvačkog kluba Radnički i Rvački klub Kragujevac je veliki rasadnik talenata u poslednjih pet godina. Rvački savez Srbije i selektor naše reprezentacije smatraju da ovde postoji veliki broj mladića koji bi jednog dana mogli zaista da zasijaju na svetskoj sceni, istakao je Rajić.

Za Predraga Stevovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i domaćuina prijema u Skupšštini grada je ova prijateljska poseta nacionalnog heroja Olimpijskih igara rvača Zuraba Datunašvilija putokaz da Kragujevac nastavlja da promoviše prave vrednosti jer je apsolutno grad sporta, snažan rvački centar sa dva jaka rvačka kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari