Debakl Čukaričkog, Tvente silan na stadionu Partizana 1

Ubeđeni su u Čukaričkom da mogu biti treći tim po kvalitetu u Srbiji, međutim i takva projekcija suštinski je samo trag u vetru u evropskim okvirima. Već u drugom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija, belo-crni su bolno prizemljeni od strane Tventea koji je na delu pokazao drastičnu razliku u kvalitetu ogledanom u tehnici, trčanju, pasu, taktici… Iako je Čukarički u drugom poluvremenu bio konkretniji i direktniji, Tvente je na revanš otišao sa kapitalnih 1:3 (0:3).

Možda će u Čukaričkom konačan rezultat okarakterisati i kroz prizmu nedostatka sreće, s obzirom da su u pojedinim situacijama Ndijae, Adžić i Ovusu mogli bolje da reaguju i konačan rezultat učine zanimljivijim po belo-crne, međutim, suštinski je Tvente bio bolji i kvalitetniji, naročito u prvom poluvremenu.

Ono što ekipi sa Banovog brda fali, Tventeovi fudbaleri imaju u izobolju: jednostavnost u prijemu lopte, preciznost u pasu iz prve, kretnjama bez lopte, shematizmu u traženju viška između linija, ukrštanju po stranama…

U takvom sistemu i ne čudi što su golove postizali na jednostavan način, ulazeći na pet metara u šesnasterac Čukaričkog.

Uvodni gol Tvente je postigao posle kornera, na način da je Rots u 8. minutu ostao nebranjem na nekih desetak metara.

Drugi i treći bili su posledica superiornosti u tehničkim segmentima i sposobnosti fudbalera Tventea da više dodavanja vežu unapred i iz nekoliko pasova uđu u šesnaseterac Čukaričkog.

Tačno su znali gosti kako i koga napadaju u poslednjoj liniji belo-crnih u kojoj su naročito bili ranjivi spori i teško okretni štoperi Drezgić i Vujadinović.

Nakon golova Flapa i Breneta postalo je jasno da Čukarički ni četvrtu godinu zaredom neće proći drugo kolo kvalifikacija za jedno od evropskih takmičenja.

U nastavku je trener Kerkez ulascima Adžića, Lučića i Ovusua dobio na brzini po bokovima i više kreativnosti u manevru, s obzirom na to da je Lučić zaigrao iza najisturenijih igrača.

Upravo je nako kreacije Adžića po levoj strani, Kovač postigao gol, a nekadašnji fudbaleri Crvene zvede (Adžić i Lučić), uz Ovusua najviše su opterećivali bekove gostiju.

Iako je rezultat možda mogao da bude i manje ubedljiv u korist gostiju, kojima je večerašnji bio i prvi ovosezonski zvaničan meč, razlika i dominacija u taktičko-tehničkom pogledu bila je sasvim očigledna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari