Dejan Milojević: Bez grešaka kad se “lomi” 1Foto: Starsport

Lekcije se najbolje uče na primerima koje su košarkaši Mega Leksa imali sijaset od starta sezone.

Poslednji, eklatantni, protiv Krke, anatomski precizno odredio je “crne tačke” zbog kojih je saldo “ljubičastih” u oba takmičenja trenutno negativan. Kako bi 1-2 poravnali u Ligi šampiona, večerašnji tas prevage na vagi pulena Dejana Milojevića protiv litvanskog Juventusa, osim publike u Sremskoj Mitrovici, trebalo bi da bude koncentrisanost u samoj završnici i veći entuzijazam u poređenju sa ekipom koja je u proseku pet godina starija od Radeta Zagorca i družine (20.00).

– Dočekujemo vrlo iskusnu litvansku ekipu koja je prethodno dobila Strazbur i Ostende. Imamo malo vremena za odmor i ispravljanje grešaka. Potrebno je pre svega da podignemo igru u odbrani i smanjimo broj grešaka, pogotovo u prelomnim trenucima meča. Na taj način bismo imali šansu da dođemo do pobede koja bi nam puno značila za samopouzdanje ekipe, kao i za dalje takmičenje u Ligi šampiona – podsetio je Milojević svoje izabranike i u najavi meča koje segmente moraju da poprave.

Juventus, za razliku od rezultata u Ligi šampiona, zauzima tek osmu poziciju u litvanskom šampionatu (3-7). Okosnicu tima čine plej Džamar Digs (12,2 p, 5 as) i Aron Best (9,6p) u spoljnoj liniji, odnosno domaći igrači Sirutavičius (13,8p), koji za tri poena šutira iznad 50 odsto i Sulskis (11,6p). Pod košem su dosta slabiji, a jedini koji se nameće znanjem jeste Cepukaitis.

– Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo nezgodne ekipe Juventusa. Nama je bitno da odigramo mnogo bolju odbranu nego u prethodnim utakmicama i ako budemo uspeli u tome, verujem da ćemo biti vrlo blizu izuzetno bitne pobede – viđenja je krilni centar Tejić.

Karte u prodaji

Karte za meč Mega Leks – Juventus Utena koji se igra u večeras od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, prodaju se po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta. Karte se mogu kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od osam do 22 časa, kao i na blagajni hale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari