Dejan Radonjić: Ponosni i srećni zbog osvojenog trofeja 1‚Foto: Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan zbog pobede svog tima nad Partizanom (80:77) u odlučujućem meču finalne serije plej-ofa ABA lige i dodao da je ponosan na to da je njegov tim osvojio trofej.

„Prvo čestitke svima na osvojenom trofeju, drugom u sezoni. Serija je bila očekivano teška, sa mnogo specifičnih, različitih okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila odlična“, počeo je Radonjić i zatim kratko prokomentarisao ono što se dešavalo u večerašnjem meču i dosadašnjoj seriji:

„Utakmica je bila jako dobra, bili smo za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Jako sam svestan da će se voditi polemike oko svega što se dešavalo, pogotovo u večerašnjem duelu. Nisam neko ko voli da komentariše previše ovakve stvari, pa ću nastaviti u istom maniru“.

Poput Željka Obradovića i Zvezdin trener smatra da su potrebne promene u organizaciji takmičenja u ABA ligi.

„Iskreno se nadam da će se nešto uraditi da stvari budu drugačije. Imali smo prilike u gotovo svim utakmicama da vidimo slične stvari, neko će da pravi komparaciju ko je prvi počeo i ko je više napravio.“

Radonjić smatra da je finalnu seriju odlučila činjenica da su crveno-beli imali prednost domaćeg terena u „majsorici“.

„Sreća nije sigurno odlučila.Teško je analizirati sve što se dešavalo. Utakmica je bila dobra, košarkaški gledano. U poslednjoj četvrtini uspeli smo da zadržimo poziciju koja nam je omogućavala da budemo u prednosti, da u završnici na jednu loptu mi budemo bolji. Cele sezone smo se borili da budemo prvi na tabeli, da imamo prednost domaćeg terena. Veliki trud i rad su se vratili. Nimalo nije bilo lako, trebalo je da budeš spreman na sve što se dešavalo, uz sve povrede koje smo imali, situacije, izostanke igrače… Uspeli smo u svim okolnostima da budemo dovoljno jaki sa svih aspekata, na kraju je sve to bilo presudno“, rekao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari