Dejan Stanković nije uspeo da iznenadi "svoj" Inter: Sampdorija preslaba za Nerazure 1Dejan Stanković. Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Toplo su navijači Intera dočekali povratak Dejana Stankovića na „Đuzepe Meacu“ ali njegova Sampdorija nije bila dostojan protivnik Nerazurima. Plavo-crni slavili su sa ubedljivih 3:0 u 12. kolu Serije A.

Deceniju je Dejan Stanković proveo u dresu Intera; za to vreme osvojio je sve dostupne trofeje: pet titula u Seriji A, četiri kupa i tripletu 2010. „začinjenu“ peharom Lige šampiona.

Navijačima je vremenom postao omiljen toliko da su ga večeras, kao trenera Sampdorije, dočekali transparentima sa toplim porukama dobrodošlice.

Prijalo je Stankoviću gostoprimstvo na „Đuzepe Meaci“ ali je čuveni stadion napustio nezadovoljan prikazanom partijom sovjih izabranika.

Nije bilo ni za očekivati da ekipa koja se bori za opstanak bude kompetitivnija u duelu sa kandidatom za titulu, ali je možda postojalo prosotra za malo više neizvesnosti.

Inter je slavio golovima DeFraja, Barele i Koree pred kraj utakmice.

U dresu Sampdorije Filip Đuričić odigrao je lošu utakmicu o čemu svedoči podatak da ga je Stanković zamenio u 52. minutu.

Od preuzimanja kluba iz Đenove, Stankoviću je poraz od Intera drugi, nakon meča sa Romom; uspeo je da remizira u Bolonji i da slavi na terenu Kremonezea.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari