Dejan Stanković: Obećavam da ću se boriti kao lav 1Foto: Printscreen/ Fejsbuk

Novi trener fudbalera Crvena zvezda Dejan Stanković rekao je danas da je pre 22 godine otišao iz tog kluba u misiju i da se vrati, a posebno je zahvalio dosadašnjem šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću.

„Hvala klubu, legendama, navijačima, što sam ponovo ovde. Zvezda me je pre 22 godine poslala u misiju, da se vratim kući jednog dana i nasledim velikog gospodina, lafa, veliko ime i zvezdaša kao što je Miloje. Nigde nisam video da jedan trener koji odlazi dočeka sa osmehom i zagrljajem trenera koji dolazi. Za ta dva sata sam dobio toliko iskustva od njega da mi je to dovoljno za ceo život. Hvala mu još jednom. Hvala ti Miloje, hvala ti kao zvezdašu. Hvala ti što si mi utabao stazu kojom ću proći. Mogao si ostati do juna, ali previše voliš Zvezdu. Otišao si kao gospodin, pobednik i dao mi šansu da za četiri meseca napravim pobednički tim sa ogromnim duhom, voljom i željom. Obećavam da ću se kao lav boriti“, rekao je Stanković na promociji na stadionu „Rajko Mitić“.

On je rekao da ga čeka ogroman posao, da su emocije velike, ali da moraju ostati po strani jer će trezvenije da razmišlja što ih manje bude.

„Čeka nas ogroman posao, imamo mnogo posla, puno igrača. Jedva čekam da ih vidim, uželeo sam ih se. Jedva čekam prvi sastanak, prvi trening. Kada sve to bude prošlo, onda ću na miru, bez previše emocija da vodim Crvenu zvezdu. Neko ko je odrastao u Zvezdi, ko zna težinu samog grba, dresa i izlaska ispred najboljih navijača na svetu, sigurno da će biti mnogo emocije. Ali, stavićemo ih sa strane. One moraju da budu tu, ali što ih manje bude, trezvenije ću razmišljati na terenu“, rekao je Stanković na promociji.

Dejan Stanković je postao trener fudbalskog kluba Crvena zvezde, sa kojim je potpisao ugovor na dve i po godine.

Konferencija za medije na kojoj je promovisan Stanković verovatno je najposećenija u istoriji kluba.

Nezaobilazna tema u prvom razgovoru sa novinarima bila su Zvezdina deca.

„Znam kako sam se osećao kada sam sa 16 i po godina debitovao protiv Zvezdana Terzića na Karaburmi. Kod mene će biti prostora za mlade igrače. Želim da se oslonim na omladinski pogon. Tu ima dobrih igrača, mnogo kvaliteta. Sigurno će biti mesta za mlade fudbalere“, rekao je Stanković.

Strućni štab će činiti Nebojša Milošević, Miloš Milojević, Nenad Milijaš i Dušan Gašić.

„Okupio sam ljude gladne uspeha, sa ogromnom voljom da Zvezdu vodimo kroz ovaj put“, rekao je Stanković i dodao da se radi na dovođenju kondicionog trenera, kao i još jednog saradnika.

Dodao je da je u pregovorima sa jednim stručnjakom iz Italije i jednim iz Srbije, ali da se još ne zna da li će doći obojica ili jedan od njih, a da će to biti poznato do 28. decembra.

Trener u Interu bio mu je Žoze Morinjo, sa kojim je i dalje u kontaktu, kao i sa celom tom generacijom italijanskog kluba koja je 2010. osvojila tri najveća trofeja.

„Imamo tu grupu ‘triplete’, cela grupa momaka koja je ispisala istoriju za Inter. Morinjo je pao u nesvest. Rekao je: ‘Deki, ti?’. Kako sam sa njim pričao, tako i sa Sinišom Mihajlovićem. Mnogo toga treba da se nauči, ali će uz njih biti mnogo lakše“, naveo je Dejan Stanković.

Istakao je: „Sve može da pitam za savet, dobrodošao je svaki, ali ću odluke donositi sam“.

Kao osobine koje želi od trenera sa kojima je sarađivao naveo je strpljenje od Svena Eriksona, rad na terenu od Roberta Mančinija, karakter od Morinja i neodustajanje od Siniše Mihajlovića.

Stanković je pre izvesnog vremena izjavio kako trenerski posao nije za njega, a sada je kazao da je to nebitno.

„Nije bitno šta sam juče rekao, najbitnije je šta ću reći sutra. Imam svoje motive zašto sam se sklanjao od trenerskog posao. Mnogo sam vezan za familiju, a trenerski posao je 00-24. Znači žrtvovanje i sam sam sebe ubeđivao da neću biti trener, a to me je čekalo iza ćoška“, kazao je Stanković.

Pohvale je dobio od nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije, sada trenera Partizana Sava Miloševića.

„Savo je nekog koga znam od 1994. godine. Podelili smo mnogo toga, kako na terenu, tako i van njega. Jedino ćemo otvoriti i zatvoriti zagradu na derbiju, tih 90 minuta nećemo biti prijatelji. Mnogo mi je drago što se dve legende svojih klubova vraćaju na klupu“, rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari