Dembele napušta Barselonu? 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Odluka o budućnosti Usmana Dembelea je veoma blizu.

U narednih nekoliko sati klub i njegovi agenti će sesti za sto kako bi doneli konačnu odluku o produženju ugovora.

Pregovarali su poslednjih nekoliko meseci i klub gubi strpljenje.

Rukovodioci Blaugrane, koji sporazum vide kao težak, kao i Ćavi, koji insistira na produđenju ugovora sa Francuzem, jasno su stavili do znanja da on nije od suštinske važnosti za klub i da je Dembele taj koji mora da napravi korak napred.

„Dembeleovu budućnost će znati on i njegovi agenti. Imam svoje lično mišljenje o ovom pitanju, ali to sada nije bitno. Nema novosti o ovoj temi, kao ni u poslednjih šest ili sedam meseci“, rekao je skoro član Uprave Barselone Mateu Alemani ozbiljnim tonom.

Izgledalo je kao da mu je neprijatno zbog pitanja novinara o budućnosti Francuza u dresu katalonskog giganta.

Kako piše španska Marka, u klubu, naime, ima onih koji smatraju da bivši fudbaler Borusije Dortmund namerno troši vreme i veruju da on neće obnoviti ugovor, a to bi moglo da dovede do kašnjenja u drugim „operacijama“, kao što je potencijalni transfer Rafinje iz Lids junajteda.

Drugi izvori iz kluba pak navode da on neće ostati u Španiji, jer da je želeo da nastavi karijeru na Iberijskom poluostrvu, već bi sada uveliko dogovorio svoj ostanak.

Sve strane u ovom procesu su svesne da će mu PSŽ i Bajern iz Minhena dati mnogo jače finansijske ponude od Barselone ukoliko pak reši da ode.

Uprkos svemu, Barselona i dalje čeka njegov odgovor i nije krenula da traži alternative Francuzu, koji insistira na tome da nije potpisao (pred)ugovor ni sa jednim drugim klubom.

Dembeleu, koji je svojim saigračima i treneru Ćaviju rekao da želi da nastavi karijeru na „Kamp Nou“, aktuelni ugovor ističe 30. juna.

Ćavi, koji traži od predsednika Đoana Laporte i rukovodstva da se potrude da zadrže Dembelea u timu, takođe je želeo da pošalje direktnu poruku bivšem igraču Borusije iz Dortmunda: u poslednje dve utakmice u sezoni, protiv Hetafea i Viljareala, ostavio ga je na klupi.

Uz to izjava Ćavija posle poraza od Viljareala na domaćem terenu (2:0) u poslednjem kolu Primere daje jasan znak da trener nije zadovoljan ponašanjem svog krilnog napadača.

„Svako je tamo gde hoće. To se već desilo sa Mbapeom. Oni idu tamo gde misle da mogu da budu srećni. On nam je pomogao. Tražiće svoju sreću ako je nema ovde, želim mu sve najbolje“, rekao je tada poprilično ljutiti Ćavi.

Kako piše španska Marka, Dembele već zna da i bez njega Barselona vidi da je čeka svetla budućnost, ali ako želi da bude deo nje, mora odmah da joj se pridruži u potpunosti i da bude manje tajanstven prema klubu za koji igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari