Denver pobedio Lejkerse, dobra partija Jokića 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denvera smanjili su na 1:2 protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 114:106.

Nagetse je predvodio Džamal Marej sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova. On je u poslednjoj četvrtini pogodio dve „trojke“ i zaustavio nalet Lejkersa, koji su u toj deonici gotovo nadoknadili 20 poena zaostatka.

Džerami Grant u pobedi je učestvovao sa 26 poena, a srpski centar Nikola Jokić sa 22 poena, 10 skokova, pet asistencija i po jednom ukradenom loptom i blokadom.

„Možda mogu da nas pobede sa 20, 30 razlike, mogu da nas pobede košem u završnici, ali mi ne smemo da odustanemo. Mora da postoji trud“, rekao je Jokić.

Monte Moris dodao je 14 poena, a Majkl Porter devet poena i šest skokova za Denver.

„Svi nas uvek pakuju kući, ali mi nismo spremni da odemo. Iz nekog razloga, mi volimo ovaj NBA mehur“, rekao je trener Denvera Majk Meloun.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova, što je njegov 26. tripl-dabl u plej-ofu. Entoni Dejvis postigao je 27 poena, Kentavijus Koldvel Poup 12, a Kajl Kuzma 11 poena.

Denver je 10 i po minuta pre kraja vodio sa 20 poena razlike, a Lejkersi su serijom 19:2 uspeli da se primaknu, ali ne i da preokrenu rezultat. Marej je prvo postigao „trojku“ dva minuta i 16 sekundi pre kraja, zatim je asistirao Polu Milsapu za koš, da bi 53 sekunde pre kraja pogodio novu „trojku“ za vođstvo od 111:99.

„Odigrali smo prilično dobro u četvrtoj četvrtini, ali prvih 36 minuta, to nam je očigledno nanelo štetu“, rekao je Džejms.

Naredna, četvrta utakmica, na programu je u noći između četvrtka i petka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari