Derbi između Partizana i Zvezde bez pobednika 1Foto: FoNet

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su danas u derbiju 11. kola prvenstva Srbije nerešeno 1:1 (1:0), pa su crveno-beli na čelu tabele zadržali osam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

Partizan je poveo već u petom minutu golom Filipa Stevanovića, a Crvena zvezda je do boda došla u 75. minutu posle jedanaesterca koji je uspešno izveo Aleksandar Katai. I jedni i drugi su imali šansi za postizanje još nekog gola, ali ih nisu iskoristili, pa se čini da je podela bodova pravedan ishod 163. prvenstvenog večitog derbija.

Partizan je posle ranog vođstva prepustio inicijativu protivniku i čekao eventualnu šansu iz kontre.

Pokazalo se da je to bila isuviše rizična taktika, jer je u odbrani ipak napravljena greška, kada je Miloš Jojić napravio prekršaj za penal. Domaćini su nakon izjednačenja krenuli napred, pokušavajući da stignu do pobede, ali za to više nije bilo vremena.

Crvena zvezda je utakmicu završila sa desetoricom igrača, jer je Seku Sanogo tri minuta pre kraja dobio drugi žuti karton.

Nerešenim ishodom sigurno je neuporedivo zadovoljnija Zvezda, koja posle deset pobeda jeste izgubila prva dva boda, ali je zadržala osam bodova više od Partizana i Vojvodine. Partizan: Stojković, Miljković, Marković (Vitas, 87), Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho (Smiljanić, 61), F. Stevanović (Lutovac, 61), Suma (L. Marković, 15), Jojić (Obradović, 87), Asano. C. Zvezda: Borjan, Gobeljić (Gajić, 69), Degenek, Eraković, Rodić, Sanogo, Gavrić (Spiridonović, 46.), Nikolić, Ben (Pavkov, 69.), Katai (Petrović, 90), Falčineli (Vukanović, 84).

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela pozvao je večeras generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru da kaže ko je zvao sudiju u poluvremenu večitog derbija i naveo da su takve izjave alibi za neuspehe.

Obradović: Moramo da se borimo dok smo matematički živi

Fudbaler Partizana Ivan Obradović rekao je da njegova ekipa mora do kraja prvenstva da se bori, iako je i posle večerašnjeg derbija ostala na osam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom.

„Prva utakmica od povratka i derbi, dugo nisam igrao. Igralo se bez publike i bio je malo čudan ambijent. Nerešno je, mislim da smo igrali dobro, agresivno kao što treba kad igramo kod kuće. Ostaje žal, ali dok smo matematički živi moramo da se borimo“, rekao je Obradović posle utakmice.

Fudbaler Partizana Sejduba Suma je na derbiju zadobio težu povredu i zbog kontuzije oka odsustvovaće neko vreme sa terena.

Stanković nezadovoljan remijem

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da nije zadovoljan remijem u večerašnjem derbiju protiv Partizana.

„Nisam zadovoljan osvajanjem boda jer mislim da kako je utakmica tekla, da smo mogli više, dosta je pasova bilo unazad, dosta je bilo nepotrebno nesigurnosti. Bilo je dobrih prvih 25, posle u drugom nekih 20-25 minuta, a posle toga je derbi sam svoj, žustar jak, neivestan, ali to je to što nosi derbi“, rekao je Stanković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Upitan kako je na njegovog igrača Strahinju Erakovića uticala greška kod gola Partizana, Stanković je rekao da je „igrač delovao ok“.

„Posle toga mi je delovao ok, na greškama se uči, on je mlad, ovo samo može da mu bude škola za dalje. Ja ne menjam mišljenje nikako. Mislim da je momak spreman da ogra za Crvenu zvezdu, momak ima kvalitet da igra za zvezdu i koji će igrati za Crvenu zvezdu“, rekao je on.

„Greše svi, ali bitno je da naučiš, da izađeš jači iz toga i on će sigurno to biti“, dodao je trener crveno-belih.

Zvezda je posle 163. „večitog“ derbija zadržala osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Stevanović i Marković: Zvezda nije zaslužila bod

Fudbaler Partizana Filip Stevanović rekao je da Crvena zvezda nije zaslužila da osvoji bod u Humskoj i ocenio da je njegova ekipa igrom u večerašnjoj utakmici pokazala da je bolja od „večitog“ rivala.

„Nisu zaslužili ovaj bod na našem stadionu. Bili smo bolji, imali smo više šansi, oni su bili bezopasni, ali mi nismo iskoristili ono ono što je trebalo“, rekao je Stevanović novinarima posle utakmice.

„Smatram da smo ovom utakmicom pokazali koliko smo bolji tim i zašto nisu dobili prethodnih par derbija“, rekao je Stevanović.

I Svetozar Marković se složio da je Partizan zaslužio pobedu.

„Vodili smo veći deo utakmice i mislim da smo zaslužili više od ovog boda i da je trebalo da dobijemo utakmicu. Imali smo tri, četiri vrlo dobre šanse koje nismo iskoristili u prvom poluvremenu, mislim da nas je i to možda malo poremetilo… Mi nastavljamo dalje, pokušaćemo da pobedimo sve naredne utakmice“, rekao je on.

Na konstataciju novinara da na terenu nije izgledalo kao da mu je ovo prva utakmica po povratku u Partizan, on je rekao da je odrastao uz crni-bele i da mu zato nije bio problem da se brzo prilagodi.

„Ja sam deset godina u Partizanu, živim za ovaj klub, osećam ovaj klub. Nije prošlo mnogo vremena, bio sam tu do pre godinu dana. Verovatno zbog toga što sam odrastao u ovom klubu mogu brzo da se prilagodim i da se uklopim u tim“, rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari