Derbi na Banovom brdu 1Foto: STARSPORT

Vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović odustao je od istupanja iz Superlige Srbije, što znači i da će Čukarički danas (18.30) igrati protiv Partizana u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

– Posle razgovora sa 30 profesionalnih igrača i više od 300 iz omladinskog pogona, 100 sportskih radnika, doneli smo odluku o nastavku učešća u takmičenju Kupa i Superligi. Kao odgovorni ljudi prema pojedincima i porodicama onih koji žive za fudbal i od fudbala na pošten način, do daljnjeg ćemo nastaviti učešće u onome što predstavlja elitni fudbal u Srbiji – napisao je Obradović i saopštenju koje je pročitao direktor kluba Vladimir Matijašević.

Za duel sa Partizanom Nenad Lalatović ne može da računa na desnog beka Miladina Stevanovića, štopera Darka Puškarića i vezistu Darka Zorića.

– Malo nam je poljuljano samopouzdanje posle poraza od Radničkog i svega što se dešavalo, ali i igrači Partizana su u sličnoj situaciji, jer su izgubili derbi. Očekuje nas teška utakmica, nadam se da će bez obzira na dešavanja minulog vikenda, obe ekipe pružiti dobru igru. Partizan je favorit, jer smo znatno oslabljeni, a i nedavno su nas crno-beli pobedili u prvenstvu. Nećemo se unapred predati – rekao je Miroslav Bogosavac, levi bek Čukaričkog.

Dakle, Čukarički neće dočekati Partizan u najboljem sastavu, a pitanje je sa kojim će timom igrati Partizan. Naime, crno-beli sa Topčiderskog brda su porazom u „večitom derbiju“, praktično, prepustili titulu prvaka najvećem rivalu. Trofej u Kupu Srbije im je „utešna“ nagrada. Dakle, trener crno-belih Miroslav Đukić u mečevima sa Čukaričkim ( i eventualnom finalu) ima obavezu da „juri“ trofej, a istovremeno u tim mečevima kao i u nastavku Superlige da stvara tim za sledeću sezonu. Tavamba, Janković, Jeftović, Vulićević.. odlaze. Cupin, Marjanović, Đerlek, Jovanović… ostaju. Za koju opciju, stare proverene snage, ili budućnost koja obećava, će se Đukić opredeliti videće se tek kada počne meč na Banovom brdu.

U drugom polufinalu sastaju se, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg takmičenja u Kupu Srbije Mačva (u četvrtfinalu eliminisali Crvenu zvezdu) i Mladost iz Lučana. Oba tima su još uvek u opasnoj zoni, nisu obezbedili opstanak u Superligi, a Kup im je idealna šansa da se domognu Evrope, odnosno Lige Evrope. Dakle, i u ovom duelu nas očekuje neizvestan dvomeč ravnopravnih rivala koji još uvek vagaju da li im je bitnija Evropa ili opstanak u društvu najboljih.

Prvi meč Mačva i Mladost će igrati u Šapcu od 16 časova, dok od 18.30 će se na Banovom brdu sastati Čukarički i Partizan. Revanš mečevi igraju se 9. maja, a finalni duel je 23. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari