Derbi na "Slanoj bari" 1

Fudbalsku sredu u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji obeležiće derbi utakmica između dve vodeće ekipe Proletera i Dinama na novosadskoj „Slanoj bari“.

Utakmica je za obe ekipe važna iz više razloga. Vranjanci trenutno imaju plus četiri u odnosu na drugoplasiranog Proletera. Jesenas u Vranju je Dinamo je pobedio sa 1:0. Obzirom da su ove dve ekipe uz Metalac jedini kandidati za dva mesta koja vode u Super ligu njihov današnji duel u zavisnosti od rezultata na kraju prvenstva mogao bi da bude presudan kako zbog gol razlike, a u slučaju istog broja bodova i golova, računao bi se međusobni skor. Vranjanci imaju + 16, a Proleter + 14 gol razliku.

Najvažniji su ipak bodovi, jer bi razlika u slučaju pobede Novosađana mogla da bude samo jedan bod. Dinamo je na dva prethodna gostovanja doživeo poraze, dok je Proleter osvojio 11 od ukupno 15 bodova bez ijednog poraza u nastavku prvenstva. Novosađani su u boljoj formi, i uz činjenicu da će Dinamo biti oslabljen, domaćin je samo blagi favorit u derbiju nastavka prvenstva.

Na velikom ispitu biće i Metalac na gostovanju u Paraćinu protiv ekipe Temnića 1924. I jednoj i drugoj ekipi su bodovi imperativ. Gostima u borbi za vrh, a domaćinu za opstanak pa treba očekivati beskompromisnu borbu. Bežanija dočekuje čvrstu ekipu TSC-a iz Bačke Topole u borbi za opstanak u utakmici u kojoj će morati da iskažu svoj maksimum kako bi pobedom ojačali svoj bodovni saldo koji je takav da se i dalje nalaze u zoni rizika od ispadanja. Sinđelić će u komšiluku biti pred novim izazovom protiv Teleoptika i u slučaju pobede „orlići“ bi mogli da se kao četvrta ekipa umešaju u borbu za prva dva mesta obzirom da su u odličnoj formi i da su osvojili čak 12 bodova od mogućih petnaest u prvih pet kola.

Ako želi da izbegne vrtlog neizvesnosti Radnički će u Kragujevcu morati da pobedi Novi Pazar, tim koji igra mnogo bolje nego jesenas. U poprilično već sada izgubljenoj borbi za opstanak, Radnički Pirot dočekuje Budućnost iz Dobanovaca. Gosti su u osvojili čak 13 bodova u pet prethodnih kola i nalaze se u gornjem delu tabele i sasvim sigurno da će i na ovom gostovanju pokušati da nastave serijal bez poraza. Inđija je favorit protiv otpisane Jagodine, pa sve sem pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Sve utakmice igraju se danas od 15 i 30 sati.

Raspored i tabela

*Bežanija – TSC, Proleter – Dinamo, Radnički (P) – Budućnost, Temnić 1924 – Metalac, Sloboda – ČSK Pivara, Inđija – Jagodina, Teleoptik – Sinđelić, Radnički 1923 – Novi Pazar.

*Dinamo 44, Proleter 40, Metalac 39, Sinđelić 36, TSC 32, Budućnost i Novi Pazar 30, Inđija 29, Radnički 1923 26, Bežanija 23, Teleoptik 22, ČSK Pivara 20, Sloboda 19, Temnić 1924 18, Radnički Pirot 16, Jagodina 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari