Derbi u Novom Pazaru, izazovi za Proleter i Dinamo 1

Fudbaleri Novog Pazara na svom terenu dočekuju Sinđelić u derbiju 19. kola Prve lige Srbije u fudbalu.

Pazarci su u tri utakmice ovog proleća osvojili sedam bodova, a u goste im dolazi mlada i poletna ekipa beogradskih „orlića“ koja ima maksimalni učinak sa devet osvojenih bodova i gol razlikom 6:1. Na proveri će biti forma domaćina, na čijoj strani je prednost domaćeg terena i vatrene publike.

Proleter u komšijskom derbiju igra protiv TSC iz Bačke Topole. Jasne su ambicije Novosađana koji zauzimaju drugu poziciju na tabeli i pobedom žele da nastave neizvesnu trku za osvajanje jedno od prvih dva mesta na tabeli koje vodi u Super ligu. TSC je neugodna ekipa, koja će sigurno pokušati da popravi utisak posle poraza u sredu od Sinđelića na svom terenu od 2:1. Vranjanci odlaze u Paraćin na megdan Temniću 1924 i biće to teško gostovanje za lidera. Domaćinu su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak, dok samo pobeda Dinamo ostavlja na čelo tabele. U odnosu na tabelu gosti su favoriti, ali domaćin će svakako sve učiniti da zaustavi lidera prvenstva, koji je dosadašnja tri poraza zabeležio upravo na gostovanjima.

Neće biti lako ni ekipi Metalca na gostovanju u Inđiji, jer posle remija i poraza na domaćem terenu i bledunjave igre za minimalnu pobedu u Kragujevcu, ovaj tim sa našao na trećem mestu tabele iz Dinama i Proletera uz zaostatak od pet bodova u odnosu na Dinamo. Gornjemilanovčanima u Inđiji „igra“ samo pobeda koja bi ih vratila među favorite, a svaki drugi rezultat umanjuje nadu u konačnu radost na kraju prvenstva.

Kvalitetan tim Teleoptika je favorit protiv ČSK Pivare i sa nova tri boda „partizanove bebe“ bi mogle da se nađu u sredini tabele čime bi šanse za opstanak, što je i cilj kluba, postale realnost. Na velikoj, možda i poslednjoj proveri ukoliko žele bodove za opstanak, naći će se fudbaleri Radničkog iz Pirota. Samo u slučaju osvajanja sva tri boda Piroćanci ostaju u teoriji spasa od ispadanja. Na drugoj strani Bežanija bi pobedom u Pirotu takođe povećala šanse za opstanak. Težak zadatak imaće i Sloboda u Užicu protiv ambiciozne ekipe Budućnosti koja želi da sačuva poziciju u sredini tabele.

Strelci su u prošlom 18. kolu postigli 17 golova (2,12 po utakmici) što je najbolja efikasnost od početka prolećnog dela prvenstva. Najbolji učinak imaju fudbaleri Sinđelića koji su postigli sedam, a primili samo jedan gol. Interesantno je da tim Jagodine za 270 minuta nije postigao ni jedan gol, dok se njihova mreža zatresla pet puta.

Raspored i tabela

*Proleter – TSC, Radnički Pirot – Bežanija, Temnić 1924 – Dinamo, Sloboda – Budućnost, Inđija – Metalac, Teleoptik – ČSK Pivara, Radnički 1923 – Jagodina, Novi Pazar – Sinđelić. Sve utakmice igraju se 1. aprila od 15 i 30 sati

*Dinamo 41, Proleter (NS) 38, Metalac 36, Sinđelić 33, TSC 28, Novi Pazar 27, Inđija 25, Budućnost 24, Radnički 1923 23, Teleoptik 20, Sloboda i Bežanija 19, ČSK 18, Radnički (P) 16, Temnić 15, Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari