Desetkovani Partizan rutinski preslišan od Lijetuvosa 1Foto: Starsport

I u Viljnusu su večeras kao i na većini mečeva Evrokupa, košarkaši Partizana nastupili bez ikakvog rezultatskog imperativa, koji je bez nekolicine standardnih igrača protiv Lijetuvosa sveden na nivo očekivanja amaterske ekipe protiv vrhunskih profesionalaca.

Crno-beli su u 7. kolu doživeli četvrti uzastopni, a ukupno šesti poraz na međunarodnoj sceni (93:75), dovevši tako u pitanje sam smisao učešća u Evrokupu, toliko prizivanog tokom leta.

Trener Miroslav Nikolić ponovo će imati više nego dobre izgovore s obzirom na to da u sastavu nije bilo povređenih Veličkovića i Tomića, dok Vilijams-Gos nije ulazio u igru zbog bolova u leđima. Patrik Miler (20p, 7as) bio je jedini plejmejker adekvatnog uticaja na igru, dok je Nikola Tanasković, kao starter, koji inače igra na dvojnu registraciju za subotički Spartak, pokazao u određenim sekvencama da bi mogao da bude zanimljivo rešenje na mestu krilnog-centra. Partizan je možda mogao da bude i kompetitivniji da je Milera neko mogao da zameni, pogotovo u trećoj deonici u kojoj je napravio četvrti faul.

Rešenja u napadu uglavnom su se svodila na prodor korpulentnog Amerikanca ili na saradnju sa [alićem na niskom postu, koji je večeras odigrao sasvim solidno na obruču (15p), odnosno povratnom pasu ka Tanaskoviću (11p, 1/2 za tri). Bekovska linija je toliko grešila, pre svih Marinković (3izg) i Stevanović (5izg), da je na momente odavala utisak potpunog amaterizma. Čak 21 izgubljena lopta, od kojih su pojedine izbijane iz ruku, posle skoka ili prilikom samog otvaranja napada, vraćale su domaćina u igru i kada se činilo da crno-beli mogu do rezultatskog egala.

Najbolji primer viđen je pri vođstvu Lijetuvosa 58:55; Partizan je imao napad i umesto rutinskog pasa, bekovi su neshvatljivo pogrešili; domaćin je podigao glavu iznad vode i serijom 11:1 praktično odbio poslednji napad gostiju, koji su pritom zbog deficita visine i snage pod košem dozvolili rivalu čak 17 ofanzivnih skokova, posle kojih se najviše “sladio” Trejvis Piters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari