Divno veče protiv Katalonaca 1

Pobeda protiv Galatasaraja u Istanbulu raširila je zenice navijača Crvene zvezde koji puni entuzijazma večeras dočekuju duel njihovih miljenika u Kombank areni (19.00).

Veličina Barselone dovoljna je inspiracija za pristalice crveno-belih da stvore atmosferu u kojoj bi Luka Mitrović i saigrači pronašli način kako da Katalonce uhvate na krivoj nozi i zabeleže trijumf iz kategorije „čudesnih“.

U ritmu od pet mečeva u 15 dana trener Dejan Radonjić nema prostora da nosioce igre dovoljno odmori. Potreba da se u ABA ligi ostane u korak sa takođe perfektnima Partizanom i ekipom Budućnosti, primorala je crnogorskog stručnjaka da Jovića na poslednjem meču protiv Igokee ostavi na parketu duže od planiranog. Umor je bio vidljiv na licima košarkaša, dok su teške noge bile pokazatelj suženog manevarskog prostora između odmora i pripreme utakmice protiv Barselone. Ako se zna da crveno-bele već u petak očekuje gostovanje Panatinaikosu, a u ponedeljak odlazak u Bar na megdan Mornaru, onda reči trenera Radonjića da je roster od 15 igrača u rotaciji neki ovosezonski optimum dobijaju na dodatnoj težini.

– Jedan od 30 mečeva u Evroligi. Dolazi Barselona, očekivano je interesovanje za divno veče koje nas čeka u Areni. Barselona prošle sezone nije otišla na fajnal-for, ali sada su s novim trenerom i igračima pokazali ambicije. Barcokas je prošle sezone igrao fajnal-for, Tajris Rajs je ranije osvajao Evroligu. Tu je i Peteri Koponen, koji još nije startovao. Mnogo igrača koji su dosta uradili u karijeri. Veliki izazov za nas. Gosti dolaze sa glasnim najavama da će nas dobiti i ne treba da se beži od toga da su oni favoriti bez obzira na igrače koji ne dolaze. Tu su Viktor Klaver, Aleksandar Vezenkov – ne umanjuje kvalitet Katalonaca Radonjić uprkos tome što u Beograd nisu doputovali Navaro, pomenuti Koponen i Doelman.

Crnogorski stručnjak podsetio je na trijumf u Istanbulu koji je emotivno imao poseban značaj zbog tragedije koja se dogodila pre dve godine na istom mestu. Samo dva dana kasnije njegovi puleni delovali su isceđeno, preumorno, ali rival poput Barselone sigurno će u njima probuditi klinački adrenalin kojim su i prošle sezone slamali takve velikane nalik Realu.

– Savladali smo Galatasaraj i imamo pozitivan ambijent. Svesno i motivisano ulazimo u utakmicu protiv velikog kluba kao što je Barselona, a navijači treba da nas nose bez obzira na situaciju. Da izvučemo i nešto preko našeg maksimuma – smatra trener sa najviše vođenih utakmica u istoriji Zvezde.

O umoru svaka dva dana

– Barselona je prva o kojoj razmišljamo, posle toga imamo i PAO, pa opet posle toga put za Crnu Goru. Takmičarski gledano samo mislimo na Barselonu, a o ostalome normalno da razmišljamo. Svi momci koji su igrali protiv Igokee igraće i protiv Barselone, a o umoru ne želim da pričam na svaka dva dana – pokušava Radonjić da se srodi sa konstantnim fizičkim i psihičkim naporom igrača i stručnog štaba.

Volters ne igra protiv Barse

Nejt Volters doputovao je u utorak u Beograd, priključio se novim saigračima i zadužio opremu Crvene zvezde. „S obzirom da nije registrovan, nema uslova da zaigra“, rekao je Radonjić i dodao da ga ni u suprotnom ne bi bilo u 12 igrača za veliku utakmicu. „Nejt je stigao u ponedeljak uveče i došao na trening da se upozna sa drugovima i članovima stručnog štaba. U utorak ujutro je imao lekarski pregled, a uveče je došao na trening, posle 18 sati puta. Potrebno je da se sagleda situacija oko njegovog stanja. I da je registrovan, ne bi bio u timu“, poručio je Radonjić, ostavivši mogućnost da Volters bude u sastavu za duel u Atini već u petak.

Raspored

Uniks – Darušafaka sinoć

Olimpijakos – Milano sinoć

Efes – CSKA sinoć

Real – Baskonija sinoć

Crvena zvezda – Barselona 19.00

Fenerbahče – Žalgiris 19.45

Bamberg – Panatinaikos 20.00

Makabi – Galatasaraj 20.05

Tabela: Fenerbahče 2-0, Real 2-0, CSKA 2-0, Milano 2-0, Olimpijakos 1-1, Barselona 1-1, Panatinaikos 1-1, Žalgiris 1-1, Baskonija 1-1, Crvena zvezda 1-1, Bamberg 1-1, Darušafaka 1-1, Makabi 0-2, Uniks 0-2, Efes 0-2, Galatasaraj 0-2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari