Đere bez četvrtfinala Monte Karla 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu pošto je u meču trećeg kola izgubio od petog igrača sveta Stefanosa Cicipasa sa 7:5, 7:6

U njihovom drugom ovogodišnjem međusobnom duelu Grk je ponovo došao do trijumfa, naoko neubedljivo (na turniru u Akapulku u februaru rezultat je bio 7:6, 7:6), ali čini se da je Cicipas odigrao onoliko dobro koliko mu je bilo neophodno da bi savladao Dejvis kup reprezentativca Srbije.
Đere je u prva dva meča u Monte Karlu bio bolji od Maksima Kresija i Lorenca Sonega, pa je plasmanom u osminu finala, osim 72.865 evra zaradio i 90 ATP poena.
Prošle godine je na ovom turniru ispao već u prvom kolu, pa će popraviti svoju poziciju na listi najboljih igrača sveta, na kojoj trenutno zauzima 62. mesto.

U duelu sa prošlogodišnjim osvajačem ovog turnira Đere je dobro počeo i činilo se da mu samo malo nedostaje da oduzme servis protivniku u uvodnim gemovima.

Dobro je servirao i mnogo lakše od rivala je osvajao svoje servis gemove. Ipak, kako je meč odmicao bilo je očigledno da srpski teniser sve teže osvaja poene u dužim razmenama udaraca, pa je više rizikovao od Cicipasa.

Kada je prestao da pogađa prvi servis bilo je pitanje trenutka kada će peti teniser sveta napraviti brejk, a to se konačno desilo u 12. gemu, kada je iskoristio i svoju prvu set loptu.

Đere nije psihološki pao, ali ništa nije promenio u svojoj igri. Cicipas je ponovo čekao da protivnik lošije odservira i da napravi brejk, ali je teniser iz Sente ipak izdržao do taj-brejka.

Već posle drugog poena počeli su da mu se grče mišići na butini desne noge, pa je Grk lako, rezultatom 7:1 osvojio odlučujući gem i plasirao se u četvrtfinale.

Njegov naredni protivnik biće bolji iz duela u kojem se sastaju Dijego Švarcman i Lorenco Museti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari