Đere stao u drugom kolu Mastersa u Rimu 1Foto: EPA-EFE/ CHEMA MOYA

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se kvalifikuje u treće kolo Mastersa u Rimu, pošto je posle maratonskog meča izgubio od Stena Vavrinke sa 2:1 u setovima (7:6(8),3:6,6:4).

Meč je trajao skoro tri sata i mogao je da ode i na drugu stranu, ali je Vavrinka imao malo više sreće i posebno iskustva u poslednjem gemu u meču koji je trajao više od 10 minuta, te je u njemu napravio brejk, koji mu je ujedno doneo i set, tačnije meč.

Đere je sjajno počeo meč, poveo je sa 3:o u prvom setu, ali se Vavrinka napravljenim brejkom veoma brzo vratio u „život“ da bi set otišao u taj-brejk, a tamo je više živaca imao i boljih udaraca napravio Švajcarac, te je poveo.

U drugom setu, Đere je bio mnogo bolji na terenu. Vavrinka je spasio šest brejk lopti, ali Đere nije odustajao od svoje napadačke igre sa osnovne linije i u finišu seta je uspeo da napravi brejk, što mu je donelo i izjednačenje u rezultatu.

U trećem setu smo videli pravu „klackalicu“, činilo se da bi Đere mogao u jednom trenutku da privede meč kraju, pogotovo jer je u ranoj deonici tog perioda igre napravio prvi brejk, ali ga je ubrzo i pretrpeo, pa se ušlo u neizvesnu završnicu koju je pre svega zahvaljujući svojim bogatim iskustvom u svoju korist rešio Sten Vavrinka.

U narednom kolu Vavrinka će igrati protiv prvog tenisera na svetu Novaka Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari