Đere u drugom kolu US Opena posle predaje Majera 1Foto:Fonet/Ap

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo US Opena nakon što mu je meč predao Argentinac Leonard Majer pri rezultatu 6:4, 6:4, 4:6, 2:1 za srpskog tenisera.

On će u drugom kolu igrati protiv Rišara Gaskea koji je ranije danas savladao Japanca Juiči Sugitu sa 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:3).

Srpski teniser je bolje igrao i može se reći da je bio i bliži pobedi tokom čitavog susreta, ali je predaju Majera uslovila i povreda zbog koje je zatražio medinski tajm-aut u drugom setu.

Prvi set je prošao u rezultatskoj „klackalici“, s obzirom da je brejk viđen u devetom gemu prvom seta nakon čega je usledio servis srpskog igrača koji mu je uprkos dve brejk lopte protivnika doneo i prednost u setovima.

Na početku drugog seta usledila je sjajna igra Đerea, posle koje je poveo sa 3:1 u gemovima. Do kraja seta čuvao je prednost i završio drugu deonicu meča u svoju korist, a u trećem setu je krenuo furiozno, i napravio dupli brejk koji je nažalost „prosuo“ i vratio protivnika „u život“, što je povređeni Argentinac iskoristio da smanji prednost u setovima.

Ipak, dalje od toga nije mogao, pa je zbog povrede predao meč na početku četvrtog seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari