Đoković i Federer za finale Londona 1Foto: FreeImages

Na ovogodišnjem će završnom ATP mastersu u Londonu od 11. do 18. novembra u grupi Gustavo Kuerten protivnici Novaka Đokovića biće Martin Čilić, Aleksandar Zverev i Džon Izner, odlučio je današnji žreb.

Grupu Lejton Hjuit predvodiće Rodžer Federer, a protivnici su mu Kevin Anderson, Dominik Tim i Kei Nišikori. Plasman u polufinale izboriće po dvojica prvoplasiranih iz svake grupe, a pobednik turnira će, ako zabeleži svih pet pobeda, osvojiti 1.500 poena i zaraditi ukupno 2.712.000 dolara.

Đoković je od danas ponovo na čelu ATP liste, a sezonu će i završiti na prvom mestu, bez obzira na rezultat u Londonu jer je današnji odustajanjem Rafaela Nadala od završnog mastersa u sezoni zbog povrede, otpala mogućnost da Španac ugrozi Đokovićevu prvu poziciju.

Novaku će ovo biti peta sezona koju završava kao najbolji igrač sveta – nakon 2011, 2012, 2014. i 2015. godine. Po tome se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, a naredni cilj mu je rekord Pita Samprasa, jedinog igrača koji je šest sezona završavao na čelu ATP liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari