Đoković igra na turniru masters serije u Rimu 1Novak Đoković Foto: FoNet/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na turniru masters serije koji u ponedeljak počinje u Rimu, potvrdili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da će na „Foro Italiku“od 14. do 21. septembra nastupiti 18 od 20 najbolje rangiranih tenisera na ATP listi. Nedostajaće samo Švajcarac Rodžer Federer, koji se oporavlja od povrede, i Rus Danil Medvedev, koji je danas otkazao učešće, a umesto njega u glavni žreb je uvršten Amerikanac Sem Kveri.

Kao i prethodnih godina, prvih osam nosilaca biće slobodni u prvom kolu, a ove godine tu privilegiju su dobili i polufinalisti Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, ukoliko nisu među osam najboljih.

To znači da će prvo kolo preskočiti još samo Španac Pablo Karenjo Busta, jer Medvedev neće doći u Rim, a Dominik Tim i Aleksanar Zverev će biti među prvih osam nosilaca.

Organzatori su saopštili da su specijalne pozivnice dobila četvorica italijanskih tenisera – Lorenco Sonego, Janik Siner, Đanluka Mađer i Salvatore Karuzo.

U skladu sa odlukom regionalnih vlasti pokrajine Lacio turnir će biti odigran bez prisustva publike, a za učesnike su obezbeđena dva hotela – jedan za tenisere, a drugi za teniserke.

Teniseri će, prema protokolu ATP-a, biti testirani na koronavirus po dolasku u Rim, a potom još jednom posle četiri dana. Teniserke će, u skladu sa pravilom WTA, drugi put biti testirane nakon pet dana.

Kvalifikacije će početi u subotu, a finalni mečevi su na programu u ponedeljak 21. septembra.

Titulu u Rimu brani Španac Rafael Nadal, koji je prošle godine u finalu pobedio Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari