Đoković kreće po titulu 1Foto: STARSPORT

Čak četvorica srpskih tenisera danas bi trebalo da igraju mečeve drugog kola ATP turnira iz kategorije 250 u Beogradu, od čega trio već ima jedan nastup na terenima TC „Novak“, dok će domaćinu i glavnom nosiocu Novaku Đokoviću ovo biti prva bitka za trofej u rodnom gradu.

Njegova startna prepreka biće Sun-vu iz Južne Koreje, koji je juče dobio duel sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom – 2:0 (6:3, 7:5).

Prvi i 85. reket sveta nisu se nikada sreli ranije, a izazivač osvajača 18 grend slemova ima 10 godina manje (23) i nema nijednu titulu u profesionalnoj karijeri.

Njih dvojica će zatvoriti današnji program, a preko dana za sledeću rundu i bodove nadmetaće se Dušan Lajović protiv Federika Delbonisa, te zemljaci Filip Krajinović i Nikola Milojević međusobno.

Lajović je tri puta imao posla sa Argentincem, dobio ga je na Rolan Garosu 2014. godine (3:0 u setovima) i na Mastersu u Šangaju 2016. (2:1), dok je „gaučos“ slavio na Mastersu u Indijan Velsu 2015. (2:1). Milojević i Krajinović imaju još kraću zajedničku statistiku, pošto su im se putevi ukrstili jedino na poslednjem Rolan Garosu, kada je Nikola nadigrao Filipa (3:1).

Juče je takmičenje krenulo i za Miomira Kecmanovića, koji je do prekida zbog kiše vodio sa 1:0 u setovima (7:6 (7:5) i imao 3:2 u gemovima u nastavku veoma tvrdog megdana sa Fakundom Banjisom (Argentina). Kasnije, na kraju satnice bio je predviđen i meč srpskog reprezentativca Lasla Đerea sa Đanlukom Majerom (Italija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari