Đoković nakon osvajanja Rolan Garosa uzviknuo "Srbija" i poslao snažnu poruku mladima 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 23. grend slem titulu na Rolan Garosu pobedivši u finalu Kaspera Ruda sa 3:0 u setovima.

Đoković je nakon pobede zahvalio publici na sjajnoj atmosferi, ali i svom timu na podršci.

„Još jednom divna atmosfera. Ovo je bio neverovatan trenutak u mojoj karijeri. Jedan od najvećih trenutaka zbog 23. titule. Možda je slučajno da sam do nje došao baš ovde. Ovaj turnir je bio najteži za mene, zato sam toliko emotivan. Mnogo toga se dešavalo na terenu,van njega. Hvala vam na podršci, hvala što ste došli na ovaj teren. Uz to želim da kažem jedno veliko hvala i mom timu i porodici. Znam šta sam vam svima radio, znam koliko sam vas mučio, hvala vam što me poštujete i cenite“, rekao je Novak.

Onda se osvrnuo na svog današnjeg protivnika Kaspera Ruda za koga je imao samo reči hvale.

„Kasper, ti si jedan od najboljih na turu, među igračima, trenerima, svi te vole. S velikim razlogom. Morao sam to prvo da kažem. U današnjem svetu jako znači da znaš kada neko ima prave ljudske vrednosti. Imaš divan tim, porodicu, svi zaslužujete veliki aplauz zbog toga. Imao si par sjajnih godina, jedan si od najkonstantnijih na svetu, tri finala od poslednjih pet slemova. To govori o tebi, želim ti da pobeđuješ protiv svih osim protiv mene“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je za kraj imao poruku za sve ljude na svetu.

„Moja deca su ovde, uvek se trudim da nešto novo kažem. Želim da pošaljem poruku svakoj mladoj osobi, imao sam sedam godina kad sam sanjao o Vimbldonu. Više sam nego srećan da sam to ostvario. Osećam da imam moć da kreiram svoju sudbinu. Budi ono što jesi, zaboravi šta je bilo u prošlosti. Uzmi stvari u svoje ruke i ostvari svoje snove“, zaključio je šampion Rolan Garosa.

On se na kraju zahvalio fudbalskim zvezdama što su došle, Žiru, Mbape, Ibrahimović.

„Vidimo se dogodine. Srbija“, uzviknuo je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari