Đoković: Nisam na najvišem nivou 1Foto: FoNet/ AP

Niko nije nedodirljiv, pa ni osvajač 15 grend slem titula, jedini šampion svih mastersa, rekorder u silnim teniskim kategorijama i više puta birani za najboljeg sportistu sveta, a Filip Kolšrajber je jedan od retkih kojima se u poslednjih godinu dana posrećilo da okrnje trofejni oreol nestvarno dominantnog Novaka Đokovića – 0:2 (4:6, 4:6).

Prvoplasirani na ATP listi došao je u Indijan Vels s namerom da šesti put u karijeri završi kao pobednik finala ovog jakog turnira u kalifornijskoj „pustinji“, ali je posle petonedeljne pauze od uzimanja Otvorenog prvenstva Australije odigrao tek dva meča na martovskoj mini američkoj turneji. Taj-brejkom dobijen rešen prvi set u duelu sa kudikamo lošije rangiranim domaćim „reketašem“ Bjornom Fratanđelom (128) nagovestio je Novakove probleme s ulaženjem u takmičarski ritam, ali teško da je i sam Nemac (39) ozbiljno verovao da će stići do svoje druge pobede u desetom susretu sa Beograđaninom, na šta je čekao još od Rolan Garosa 2009. godine. Iskusni Kolšrajber koncentrisanije je ušao u nastavak borbe, dan posle kišnih 0:1 u gemovima, da bi do kraja duela duboko posle noći po srednjeevropskom vremenu sve radio kvalitetnije, mirnije i raznovrsnije. Jednako dobar u ofanzivi i odbrani, strpljivo je profitirao na energetski mlakom držanju protivnika i previše nervoznim reakcijama na svoje greške, a bilo ih je neuobičajeno mnogo. Kao da je duhom na nekom drugom mestu i tela „nepodešenog“ za velike fizičke napore, Novak je jedva tanjio vođstvo autsajdera, bez realne šanse za preokret.

– Da budem iskren, ne volim da gubim… Posebno ne na turnirima kao što je ovaj, na turniru na kojem sam imao dosta uspeha u prošlosti. Imao sam jedan od „onih“ dana, dešava se… – priznao je prvi nosilac turnira u Indijan Velsu da mu juče ništa nije polazilo za rukom.

Mada nije to rekao za pretpostaviti je da bi se pobednik poslednjeg Vimbldona, US i Australijen opena najradije odmah spakovao i otišao u Majami, da se sa svojim timom priprema za masters u tom gradu, ali ima obaveze u dublu sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

– Jednostavno, moram da se pomirim sa time i okrenem sledeću stranicu. Pokušaću da osvojim titulu u dublu i dosta sam uzbuđen oko toga. Bez sumnje imam dosta toga na čemu moram da radim. Nisam na najvišem nivou to je sigurno, ali polako napredujem i nadam se da ću dostići vrhunac u Majamiju – poručio je Đoković, kojeg je prerana eliminacija neće koštati gubljenja prednosti u odnosu na pratioce iz prvih 10, jer je u Indijan Velsu branio samo 10 bodova, s obzirom da je prethodni put zaustavljen već u drugom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari