Đoković osvojio masters u Parizu 1Foto: Fonet

Srpski teniser Novak Đoković osvojio turnir masters serije u Parizu.

Đoković je u finalu pobedio Denisa Šapovalova iz Kanade sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Njemu je to 34. titula na turnirima masters serije, a ukupno 77. ATP trofej u karijeri.Uprkos trijumfu u Parizu, Đoković od ponedeljka više neće biti prvi teniser sveta na ATP listi.

 

https://www.instagram.com/p/B4aRlB3HAI4/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

Voleo bih Nadal da igra u Londonu

Đokoviću na Masters kupu u Londonu predstoji borba da godinu završi kao prvi igrač sveta, a izjavio je da bi voleo da na tom turniru igra i Rafael Nadal, koji će sutra preuzeti prvu poziciju na ATP listi.

„Žao mi je što je povređen, jer to nije ono što želite da vidite. Znam kako mu je, pogotovo zato što je već nekoliko puta imao probleme sa povredama na kraju sezone“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Iako bi mu bez Nadala u Londonu bilo neuporedivo lakše da se vrati na vodeću poziciju na ATP listi i da završi godinu kao prvi igrač sveta, Đoković kaže da ne bi voleo da se to desi.

„Nadam se da će se do vikenda oporaviti od povrede i da će moći da igra u Londonu, jer bez njega ni borba za broj jedan, a ni čitav taj turnir, ne bi bili isti“, rekao Đoković.

Ukoliko u Londonu uspe da se vrati na prvo mesto, Novak bi još jednom ušao u anale svetskog tenisa, jer bi mu to bio šesti put da godinu završava kao prvi teniser sveta, čime bi se izjednačio sa rekorderom Pitom Samprasom. Na toj listi on sada deli drugu poziciju sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, a mogao bi im se pridružiti Nadal, ako u Londonu bude uspešniji od Đokovića. Govoreći o 77. tituli u karijeri, a 34. na mastersima, Novak je rekao da mu je jedan od najvećih motiva da i dalje igra želja da se stalno bori za najveće trofeje.

Komentarišući današnje finale protiv Denisa Šapovalova, Đoković je rekao da je ključan bio njegov odličan servis i to što je od početka do kraja žestoko pritiskao protivnika na drugi servis.

Šapovalov je posle prvog servisa bio izvanredan i osvojio je 83 odsto poena, ali je posle drugog osvojio svega 18 procenata, što nije mogao da nadokandi i drugim segmentima igre. Kanađanin se složio da je Đokovićev servis za njega bio nerešiva enigma i da ga je to dosta frustriralo. „Bilo mi je teško da pronađem pravi ritam jer je on servirao neverovatno. Odlično je pogađao i do kraja nisam uspeo da pronađem načim da mu čitam servis“, kazao je Šapovalov.

Odlično se osećam, pun sam samopouzdanja

Đoković rekao je da se odlično oseća posle današnjeg trijumfa na turniru u Parizu i da je pun samopouzdanja.

„Osećam se odlično, pun sam samopouzdanja. Ovo mi je ohrabrenje pred završni masters turnir u Londonu“, rekao je Đoković posle osvajanja trofeja u Parizu.

Đoković je osvojio svoj 34. masters turnir u karijeri, pobedom u finalu Pariza nad Denisom Šapovalovim posle nešto više od sat vremena igre.

„Odlično sam igrao na turniru, pogotovo u poslednja tri meča. Kako je turnir odmicao sve sam se bolje osećao“, kazao je Đoković.

Istakao je da je zadovoljan i igrom u finalu, uz reči da je bio dobar i čvrst.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari