Đoković prvi put sa Fokinom na terenu 1Novak Đoković Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Posle dosta truda, duge kišne pauze i nervoze izazvane sudijskim odlukama, Novak Đoković je u dva seta preskočio Amerikanca Tejlora Frica i produžio u treće kolo Mastersa u Rimu, gde je sačekao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu, pošto je ovaj danas bio bolji od Britanca Kamerona Norija.

Biće to premijerni takmičarski susret prvog reketa sveta i 48. igrača sa ATP liste, ali osvajač 18 grend slem titula i pobednik poslednjeg Otvorenog prvenstva Italije odlično zna sa kim ima posla. I to iz prve ruke.

– Sa Fokinom sam trenirao dosta, on živi u Marbelji i često sparingujemo, tako da poznajem njegovu igru, mada smo trenirali uglavnom na tvrdoj podlozi, koja je njemu slabija strana. On je specijalista za šljaku, snažan je i dosta se brzo kreće. Veliki je borac i ima eksplozivne udarce – tako je Đoković neupućenima skicirao talenat i adute 21-godišnjeg rivala, tek od 2019. na velikoj teniskoj sceni.

Za to vreme, Fokina nije uspeo da osvoji nijedan turnir, pa mu je direktna zarada od igranja tek nešto viša od milion dolara, ali su on i trener ohrabreni partijama u poslednje vreme. Prošlog meseca je igrao četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, na kom je Novak u 3. krugu senzacionalno poražen od Britanca Danijela Evansa, a na turniru kategorije 250 (bodova) u Eštorilu stigao je sve do polufinala, nedelju dana posle šokantne eliminacije Đokovića na takmičenju iste kategorije u Beogradu, u čijem polufinalu ga je zaustavio Rus Aslan Karacev.

Đoković je, ipak, apsolutni favorit u ovom meču i sve osim plasmana petostrukog rimskog teniskog imperatora u narednu rundu predstavljalo bi pravo sportsko čudo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari