Đoković deklasirao Rubljova za polufinale Završnog mastersa 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski teniser Novak Đoković deklarisao je Andreja Rubljova sa 2:0 (6:4, 6:1) u setovima u drugom kolu „crvene“ grupe Završnog mastersa u Torinu.

Srpskom teniseru je bilo potrebno svega 67 minuta da dođe do druge pobede u grupi i sigurnog plasmana u polufinale turnira koje je na programu u subotu.

Pre toga će u poslednjem meču u grupi u petak nastupiti protiv Danila Medvedeva. Đoković se tako pridružio Kasperu Rudu koji je prošao iz „zelene grupe“ u polufinale.

Samo je prvi set bio neizvestan, dok je u drugom srpski as potpuno izdominirao.

U prvoj deonici igre oba igrača su sjajno servirala i bilo je viđeno malo brejk prilika. Obojica tenisera su imala po osam asova u prvom setu, a Đoković je imao impresivnih 17/17 poena kada bi ubacio prvi servis. Ipak u desetom gemu prvog seta Rus malo popušta, što Đoković koristi i sjajnim bekhend riternom rešava pitanje prvog seta nakon 35 minuta igre.

Za osvajanje drugog seta Đokoviću je bilo potrebno tek 32 minuta. U njemu smo videli pravi „festival“ brejkova jednog od najboljih tenisera u istoriji ove igre i novu laku pobedu, pa je jasno da Đoković u sjajnom ritmu dočekuje borbu za šesti trofej na ovom turniru.

Na meču smo videli i neke neverovatne brojeve kada je u pitanju srpski teniser. Đoković je izgubio svega sedam poena na svoj servis i samo dva poena na prvi servis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari