Đoković se vratio na čelo ATP liste 1Foto: EPA-EFE/James Ross

Novak Đoković vratio se na prvo mesto na svetu i sada počinje rekordnu 381. nedelju na vrhu ATP liste.

Đoković ima 380 bodova prednosti u odnosu na Španca Karlosa Alkaraza, od 9. aprila u Monte Karlu ponovo će se odvijati bitka za mesto najboljeg na svetu, piše Sport Klub.

Novak tako nastavlja da produžava sopstveni rekord po broju sedmica na mestu broj 1, mestu koje je prvi put osvojio u julu 2011. godine. Interesantno, kada se pogleda ATP lista od pre tačno 11 godina, Đoković je jedini ostao u top 10, i to na prvom mestu.

Od preostalih devet iz najboljih deset u aprilu 2012. godine, Rafael Nadal je pao na 13. mesto, Endi Mari na 52, a preostala sedmorica su se povukli iz tenisa – Federer, Ferer, Conga, Berdih, Tipsarević, Fiš i Del Potro.

Miomir Kecmanović nije odbranio četvrtfinale u Majamiju, i pao je za pet mesta na 40. poziciju, Laslo Đere ostao je na 58. mestu, Dušan Lajović napredovao je za osam pozicija i sada je 68, dok je Filip Krajinović na 78. mestu.

Posle finala u Majamiju, Janik Siner vratio se na deveto mesto, što mu je najbolji rang u karijerim, dok je Danil Medvedev nakon titule na četvrtoj poziciji. Lep napredak ostvario je i Karen Hačanov, skok od pet mesta za 11. poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari