Đoković u polufinalu US opena 1Foto: FoNet/AP

Novak Đoković nadigrao je Australijanca Džona Milmana rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) i plasirao se u polufinale US opena. Naredni rival našeg tenisera je Japanac Kei Nišikori, prenosi RTS.

Kako prenosi RTS, Novak je odlično ušao u meč protiv Austrilijanca, sa sigurnim servisom. Već u drugom gemu uspeo je da oduzme servis protivniku i stigne do brejka prednosti. Stečeno nije ispustio do kraja seta. U šestom gemu propustio je četiri brejk prilike za dupli brejk prednosti. Jedinu brejk šansu Milman je ima u poslednjem gemu, ali je naš teniser odbio ovaj napad i rešio set u svoju korist – 6:4.

I u drugom setu Đoković je konstantno napadao servis protivnika, stvarao brejk prilike, ali ih je i propuštao. U devetom gemu uspeo je da stigne do brejka. Potom je na svoj servis lako priveo set kraju – 6:4.

Posle uvodnih gemova u trećem setu koje su teniseri rešili u svoju korist, Novak je uspeo da oduzme servis protivniku i stigne do ranog brejka. Naš teniser je nastavio da napada servise protivnika i u petom gemu je propustio priliku da stekne dva brejka prednosti. U šestom gemu Milman vraća brejk, a potom na svoj servis dolazi do prednosti od 4:3, pi[e portal RTS-a.

Tačku na ovaj set i meč stavljena je u trećem setu – 6:4. Konačan rezultat meča jeste3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari