Đorđević: Veliki izazov za nas 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije večeras su odradili poslednji trening pred put u Grčku, gde ih u četvrtak čeka duel protiv „helena“ na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket.

Selektor Aleksandar Đorđević napomenuo je da zdravstvena situacija u ekipi veoma zabrinjava.

– Problem nam zadaje to što Raduljica već dva dana ima temperaturu, otišao je sa treninga da primi infuziju. Bjelica je imao kragnu zbog problema sa vratom. Svi ostali su manje-više spremni, s tim što je Micić takođe propustio nekoliko dana – rekao je Đorđević.

„Orlove“ 13. uveče (20 časova) na Kritu očekuje rival svestan da bi eventualnom pobedom kod kuće sa perfektnih 7-0 izvesno obezbedio odlazak na Mundobasket; istovremeno, potencijalni treći poraz direktno bi zvanične vicešampione poslao u „sivu zonu“.

– Dobrih sedam dana jakih treninga su iza nas, bilo je dosta dobrih duela. Svi sem Ilije Đokovića, koji je dobio dozvolu da se vrati u Borac, putuju u Grčku, karte su rasprodate za naš meč, što je prilika da neki naši igrači osete atmosferu. Utakmica je veliki izazov za sve nas. Mnogi igrači dugo nisu igrali naročito iz NBA, pa čak i Nikola Kalinić koji od aprila nije odigrao meč- rekao je Đorđević.

Selektor je dodao da igrači imaju različit stepen fizičke spremnosti i da će probati da ih dovede na sličan nivo.

– Svi su u istom problemu, čak su i Grci odigrali dve prijateljske utakmice. Pogledali smo oba meča, analizirali smo ih i spremni smo. Mi smo igrali sa Mađarskom koja je tražila da dođe ovde i ona je zakazana odavno. Mislili smo da će biti adekvatan protivnik, ako se sećate, igrali smo na Evropskom prvenstvu jednu tešku utakmicu sa njima. Imaju atletski jaku selekciju, ali osim jačeg treninga ne znam koliko nam je sve to značilo – dodao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari