Dobar period za uzimanje trofeja 1Foto: EPA/ JOSE MENDEZ

Novak Đoković pokušaće tokom naredne nedelje da osvoji važne ATP bodove na mastersu u Monte Karlu.

U pohodu na drugu titulu ove sezone, nakon ranih eliminaciju na Australijan opena, i Indijan Velsa, odnosno odustajanja od mastersa u Majamiju zbog povrede lakta, srpskom teniseru nekoliko stvari ići će na ruku.

U Kneževini neće igrati Rodžer Federer i NIk Kirijos, koji je na poslednja dva turnira bio koban za Đokovića, dok je Endi Marej još uvek rovit zbog povrede lakta. Britanac je prošle nedelje, nakon egzibicionog turnira u Švajcarskoj, kazao da se nada da će biti spreman za Monte Karlo, priznajući da još uvek ne servira kako bi želeo.

– Nadam se da ako nastavim da se oporavljam ovim tempom da ću igrati u Monte Karlu. Ako se to ne desi, moram da budem strpljiv. Blizu sam potpunog oporavka samo moram da sve radim polako – kazao je najbolji teniser sveta.

Najozbiljniji konkurent Đokoviću za osvajanje titule biće Rafael Nadala, koji je pored Rodžera Federera zaslužio titulu „povratnika sezone“. Španac, koji još uvek nije uzeo nijedan trofej, iako je igrao tri finala, na Australijan openu, Indijan Velsu i Meksiko openu, veruje da može da osvoji trofej na turniru na kome je bio najuspešniji do sada.

– Kada se vratite na turnir na kome ste imali toliko uspeha, sećanja su uvek posebna. Voleo bih da osvojim Monte Karlo, i ako budem igrao dobro, imaću šansu da to učinim – kazao je Nadal, koji je do sada osam put bio pobednik u Kneževini.

Đoković dolazi u Monte Karlo ohrabren četvrtfinalnom pobedom u Dejvis kupu, za koju je kazao da mu je dala energiju i samopouzdanje za ostatak sezone. Istovremeno, srpski teniser eliminisan je prošle godine u drugoj rundi od Jiržija Veselog tako da prvi put od početka sezone nema opterećenje da brani ATP bodove.

Masters u Monte Karlu počinje 16. aprila a pored Đokovića i Viktor Troicki predstavljaće Srbiju u Kneževini.

Nadal i Đoković u polufinalu?

Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu mastersa u Monte Karlu, dok ga u narednoj rundi očekuje pobednik duela Žil Simon – Malek Žaziri, odlučeno je žrebom u petak uveče u Kneževini. U trećem kolu potencijalni protivnici srpskog tenisera su Fonjini, Karenjo-Busta ili Mau, a u četvrtfinalu mogao bi da izađe prekoputa Dominik Tim ili David Gofan. Ako Novak uspešno savlada prve prepreke, u polufinalnom duelu mogao bi da igra protiv Rafaela Nadala, kome će potencijalno najteži rivali biti Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov. Na drugoj strani, na kojoj je Marej, nalaze se još i Berdih, Čilić, Vavrinka, Conga, kao i Viktor Troicki, koga na startu čeka Urugvajac Pablo Kuevas, u drugom kolu bolji iz meča Florijan Majer – Žoao Souza, a u trećem najverovatnije Vavrinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari