Foto:Promo

– Jasno je da smo favoriti i za nas će prvenstvo početi najtežom utakmicom u psihičkom smislu, četvrtfinalom. Moramo da se pripremimo maksimalno i da kroz grupu uradimo sve što treba za utakmice odluke – ne glumi lažnu skromnost naš selektor Dejan Savić, u čijoj su eri „plavi delfini“ u jednom trenutku spojili zlatne medalje u svim mogućim takmičenjima i bili jedan od najdominantnijih timova u konkurenciji svih sportova.

Zdravstveni status i klupska forma potencijalnih putnika na Pirineje izdefinisaće sastav za takmičenje, na kojem Srbija brani titulu iz Beograda, a oni koji prođu to sito u bazen će sa prvo sa Rumunima (16. jul), pa posle sa Rusima (18. jul) i na kraju sa Slovacima (20. jul). Ko završi prvi u grupi proći će direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasiranu i trećeplasirani tim put do Top 8 tražiti kroz osminu finala.

U drugim grupama nalaze se: (A): Nemačka, Gruzija, Italija, Mađarska; (B): Crna Gora, Malta, Francuska, Španija, (C): Hrvatska, Turska, Holandija i Grčka.

Prvi put Srbija će imati i žensku selekciju na istom EP, a koleginice će takmičenje u Barseloni početi protiv Nemačke, Rusije, Mađarske, Španije i Turske (Grupa I).

– Zadovoljan sam žrebom. Sada nam je najvažnije da se dobro pripremimo da posebno prvu utakmicu sa Nemicama dočekamo u željenoj formi – komentar je selektora Dejana Jovovića.

U drugoj grupi spojeni su Izrael, Holandija, Francuska, Grčka, Hrvatska i Italija.